Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η νέα κυβέρνηση είναι να παγιώσει συνθήκες πολιτικής σταθερότητας και να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ, μιλώντας στο σεμινάριο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την απασχόληση στην Ελλάδα.

Ο κ. Δασκαλόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κυβέρνηση, επισήμανε ωστόσο ότι η κρίση δεν δείχνει σημάδια ουσιαστικής αναστροφής -έπειτα από τέσσερα χρόνια πρωτοφανούς λιτότητας και ύφεσης, η οικονομία παραμένει σε στασιμότητα και η κοινωνία δεν βλέπει διέξοδο.

Ο κ. Δασκαλόπουλος επανέλαβε τις θέσεις του ΣΕΒ για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και ζήτησε τη συμβολή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας στη διαμόρφωση ενός νέου προτύπου σύμβασης, η οποία «θα αγκαλιάζει τα πλατύτερα προβλήματα της εργασίας, της οικονομίας και της ανάπτυξης».

«Η ΕΓΣΣΕ είναι ένα αδειανό πουκάμισο» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ και ζήτησε την προσαρμογή της σύμβασης προκειμένου να αποτελέσει ένα σύγχρονο εργαλείο με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, χωρίς να διέπεται από μία τυπολατρική, γραφειοκρατική προσπάθεια διαφύλαξης της αγοραστικής δύναμης και αναδιανομής του εισοδήματος.

«Οι παλιές διεκδικήσεις είναι, πλέον, άνευ περιεχομένου, το συνηθισμένο παζάρι για τον κατώτατο μισθό είναι άνευ αντικειμένου» πρόσθεσε ο κ. Δασκαλόπουλος. «Αυτά που ξέραμε, δεν ισχύουν πια. Δεν έχουμε οι κοινωνικοί εταίροι σήμερα την πολυτέλεια να είμαστε αντίπαλοι.

Το ερώτημα είναι αν μπορούμε από απλοί κοινωνικοί εταίροι να γίνουμε συνέταιροι σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο και σε μια κοινή προσπάθεια για τη νέα μορφή ανάπτυξης και προόδου» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook