Περίπου εξήντα άνθρωποι που έχουν ζητήσει να τους δοθεί πολιτικό άσυλο ξεκίνησαν σήμερα στο Μόναχο απεργία πείνας και δίψας, με αίτημα να τους αναγνωρισθεί το δικαίωμα να σπουδάζουν και να εργάζονται στη Γερμανία.

«Περίπου 55 με 60 αιτούντες πολιτικού ασύλου σταμάτησαν να τρώνε και να πίνουν», είπε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του κινήματος Ομίντ Μοραντιάν.

Οι αιτούντες ασύλου, οι οποίοι στην πλειονότητά τους προέρχονται από χώρες που μαίνονται συγκρούσεις, αποφάσισαν να καταφύγουν σε αυτή την ακραία μορφή διαμαρτυρίας μετά την εκπνοή της διορίας τριών ημερών που είχαν δώσει στη γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.

Το κίνημα διαμαρτυρίας τους είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2012, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωσή τους.

Αυτοί, οι «μη πολίτες» όπως αυτοχαρακτηρίζονται, προέρχονται κατά βάση από τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία και το Πακιστάν. Τα μέλη του κινήματος έχουν εγκατασταθεί σε μία πλατεία στο κέντρο του Μονάχου.

«Το μόνο που απαιτούμε είναι μία άδεια παραμονής για να μπορούμε να εργαζόμαστε και να σπουδάζουμε. Έχουμε κουρασθεί από το πρόβλημα τούτο της παροχής δικαιώματος ασύλου, το οποίο μας αναγκάζει να αναμένουμε επί χρόνια», εξήγησε ο «Αμαντέου», που υποστηρίζει ότι προέρχεται από την Αφρική και δεν θα επιθυμούσε να δοθεί στη δημοσιότητα η ταυτότητά του.

Κατά τον ίδιο, στο πλευρό των απεργών βρίσκονται γιατροί, οι οποίοι θα παρακολουθούν την εξέλιξη του οργανισμού τους κατά την πορεία της διαμαρτυρίας τους.

Παρά τις προσπάθειες του Γαλλικού Πρακτορείου, έως σήμερα το απόγευμα δεν κατόρθωσε να έλθει σε επαφή με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook