Ο γίγαντας της κινητής τηλεφωνίας America Movil του Μεξικανού μεγιστάνα Κάρλος Σλιμ, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1 δισ. δολαρίων για «μονοπωλιακές πρακτικές».

Η μεξικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανταγωνισμού (Cofeco) επέβαλε στην America Movil «πρόστιμο ύψους 11,98 δισ. πέσος (1 δισ. δολάρια) για υποτιθέμενες μονοπωλιακές πρακτικές, που αφορούσαν την αγορά των συνδέσεων στα κινητά τηλέφωνα» τονίζει στο ανακοινωθέν της προς το μεξικανικό Χρηματιστήριο η εταιρεία.

Η America Movil και η θυγατρική της Telcel, με την οποία λειτουργεί η εταιρεία στο Μεξικό, μελετούν την απόφαση «προκειμένου να αναλάβουν όλα τα δυνατά μέσα υπεράσπισής τους», τονίζεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβάλλει από της ιδρύσεώς του το 1933 ο ελεγκτικός αυτός οργανισμός. Η σχετική έρευνα είχε ξεκινήσει το 2006.

Η America Movil είναι η πρώτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Λατινική Αμερική. Στα τέλη του 2010 αριθμούσε 225 εκατ. πελάτες σε 18 χώρες.

Ο 71 ετών Κάρλος Σλιμ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη με βάση τα δημοσιεύματα και τα στοιχεία του περιοδικού Forbes. Η προσωπική του περιουσία εκτιμάται στα 74 δισ.δολάρια.

in.gr