Δύο δις ισόβιας κάθειρξης και είκοσι χρόνια στον κάθε ένα από τους κατηγορουμένους τον 23 χρονο Ρουμάνο και τον 28 χρονο Ρεθεμνιώτη για την άγρια δολοφονία της 73χρονης Ελένης Πωλιουδάκη επέβαλλε απόψε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Επρόκειτο για ένα έγκλημα πρωτοφανές σε αγριότητα, αφού προηγήθηκε του θανάτου της άτυχης γυναίκας, βάρβαρη σωματική κακοποίηση, ασφυκτική φίμωση, βιασμός και ληστεία.

Οι δύο δράστες, ένας 23χρονος Ρουμάνος κι ένας 28χρονος Ρεθυμνιώτης, των οποίων η δίκη ξεκίνησε την Δευτέρα 6 Ιουνίου κατηγορούντο από κοινού για: ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ληστεία με ιδιαίτερη άσκηση βίας και βιασμό.

Την άτυχη γυναίκα δολοφόνησαν οι δυο φίλοι τα ξημερώματα της 13ης Ιανουαρίου 2012 αφού εισέβαλαν στο σπίτι της παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα και γνωρίζοντας ότι κοιμόταν μόνη της, αφού ο σύζυγός της νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο.

Ο θάνατος της 73χρονης ήταν φρικτός, σύμφωνα και με όσα είχε διαπιστώσει ο ιατροδικαστής. Υπέστη βάναυση σωματική κακοποίηση και υπέκυψε από ασφυξία που προκλήθηκε από φίμωση.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης και την σύλληψη των δραστών είχαν φτάσει, κατόπιν επίμονων ερευνών, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, δυο μήνες περίπου μετά το έγκλημα, στις 22 Μαρτίου 2012.

rethnea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook