Μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα πρέπει να περιμένουν οι υποψήφιοι για να μάθουν οριστικά σε ποια σχολή θα εισαχθούν, παρά το γεγονός ότι τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως φέτος οι βάσεις εισαγωγής θα πάρουν την κατηφόρα και μάλιστα σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Συγκεκριμένα, σημαντική πτώση αναμένεται σε όλα σχεδόν τα περιζήτητα τμήματα και των πέντε επιστημονικών πεδίων (Νομικά, Ψυχολογίας, Ιατρικής, Πολυτεχνικά και Οικονομικά), ενώ υποχώρηση των βάσεων θα παρατηρηθεί και σε σχολές μεσαίων βαθμολογιών, δηλαδή όσες απαιτούν 14 με 15 χιλιάδες μόρια.

Αντίθετα, στις Στρατιωτικές Σχολές αναμένουμε άνοδο των βάσεων, κυρίως λόγω της μείωσης των εισακτέων κατά 30%, γεγονός που θα φέρει τεράστιο ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων.

Είναι άλλωστε από τις λίγες σχολές που οδηγούν απευθείας στο Δημόσιο. Ως εκ τούτου, ανοδική πορεία θα έχουν σχεδόν όλες οι Στρατιωτικές Σχολές και των πέντε επιστημονικών πεδίων.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το «Έθνος», επειδή τώρα οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, θα πρέπει να κινηθούν με σύνεση και υπομονή, διότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook