Με άστατο καιρό θα ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα και στην Κρήτη, αφού το σκηνικό του θα συνθέσουν οι νεφώσεις με τις ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Πάντως, βελτίωση αναμένεται από την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ – προς το παρόν – οι μετεωρολόγοι προβλέπουν καλό….Πάσχα.

Μεγάλη Δευτέρα

Αναμένονται ασθενείς βροχές σε ολόκληρη την Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά με σποραδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Μεγάλη Τρίτη

Οι ασθενείς βροχές θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού στην Κρήτη, ενώ σε Ρέθυμνο και Ανατολικότερα θα υπάρχουν και ισχυροί άνεμοι.

Στην υπόλοιπη χώρα οι λίγες νεφώσεις τοπικά θα είναι αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, και τις Κυκλάδες με τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Μεγάλη Τετάρτη

Συνεχίζονται οι ασθενείς βροχοπτώσεις στην Κρήτη με τους ισχυρούς ανέμους σε Ρέθυμνο, Αγ.Νικόλαο, Ιεράπετρα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, και τις Κυκλάδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Μεγάλη Πέμπτη

Αναμένεται μικρή βελτίωση του καιρού σε Χανιά και Ρέθυμνο όπου θα υπάρχει συννεφιά αλλά με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ στα Ανατολικά του νησιού θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν ασθενείς βροχοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται μικρή βελτίωση του καιρού, με τις νεφώσεις να είναι πιο αραιές και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη Παρασκευή

Σε ολόκληρη την Κρήτη αναμένεται να σταματήσουν οι ασθενείς βροχοπτώσεις και να υπάρχει ηλιοφάνεια κυρίως στα Δυτικά, ενώ συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού στα Ανατολικά του νησιού.

Ανάλογες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και στην υπόλοιπη χώρα.

Μεγάλο Σάββατο

Ο καιρός σε ολόκληρη την χώρα και στην Κρήτη αρχικά θα είναι αίθριος, ενώ αργότερα αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα χωρίς εκπλήξεις, κάτι που αναμένεται και την Κυριακή του Πάσχα.

Να σημειωθεί πως καθόλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο ήπια στην Νότια Κρήτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook