Την Κυριακή 30/06 ολοκληρώνεται το πρόγραμμα «Σχολές Γονέων» που λειτούργησε στο Νομό Χανίων τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος πραγματοποιήθηκαν 5 ομάδες με θέμα την «Ανάπτυξη στην Τρίτη Ηλικία» 3 ομάδες για τη «Συνεργασία Εκπαιδευτικών Οικογένειας», 2 ομάδες για τις «Διαφυλικές Σχέσεις» και 2 ομάδες που αφορούσαν την «Ψυχολογική υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων».

Πρωταρχικός στόχος των ομάδων ήταν η ψυχολογική υποστήριξη γύρω από θέματα που αφορούν την οικογένεια, το ζευγάρι, τη συμπεριφορά, εκπαίδευση των παιδιών και η ενημέρωση γύρω από θέματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, την παροχή υπηρεσιών και την υποστήριξη της τρίτης ηλικίας και άλλων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Στους συμμετέχοντες των ομάδων παρέχεται η δυνατότητα πιστοποίησης της γνώσης τους, ανάλογα με τη συγκεκριμένη ενότητα που παρακολούθησαν από το Υπουργείο Παιδείας.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Για την υλοποίηση του προγράμματος ιδιαίτερα πολύτιμη ήταν η συνεργασία με την Α/βάθμια και Εκπαίδευση Χανίων, τους διευθυντές του 2ου και 3ου Δημοτικού σχολείου, την Αντιδήμαρχο Χανίων, την Αμαλία Ελληνάκη από το γραφείο Παιδείας του Δήμου Χανίων, την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, του προσωπικό του «Κέντρου Μάνας Παιδιού» του ΙΚΑ , την ενορία Αγίου Νικολάου Χαλέπας, τα τμήματα Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, του 3ου και 5ου ΚΑΠΗ Χανίων και του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου στην Κίσσαμο, το προσωπικό των Δικαστικών Φυλακών Αγυιάς, Κρήτη Ι, την διοίκηση του «Ξένιου Δία», τους διευθυντές, εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων των σχολείων της Παλαιόχωρας και της Καντάνου, και το Δήμο Καντάνου-Σελίνου.

Τις ομάδες συντόνισαν η Κοινωνική Λειτουργός Χρυσή Πευκιανάκη και οι Ψυχολόγοι Αποστολοπούλου Έλενα, Καλλιοντζή Σοφία, Μαρκουλάκη Ειρήνη και Φασαράκη Χρυσούλα.

Προς το τέλος του καλοκαιριού θα υπάρχει δυνατότητα οι συμμετέχοντες να παραλάβουν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης του προγράμματος από σημείο που θα ανακοινωθεί προσεχώς. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολών Γονέων Χανίων, Μαρία Κτιστάκη στο 6932211303.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook