Η περίπτωση της νεαρής Χιλιανής που κλαίει αίμα και από τα δύο της μάτια σε μια πόλη στα νότια της χώρας, χρήζει ιδιαίτερης μελέτης σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το πρόβλημα της Yaritza Oliva έκανε την εμφάνιση του στις αρχές του μήνα Ιουνίου και όπως λέει η ίδια, κάθε φορά που δακρύζει πονάει αφόρητα και αισθάνεται κάψιμο στο πρόσωπο της.

Πριν από το συμβάν, είχε διαγνωστεί με λοίμωξη του οφθαλμού. Αρχικά, η αιμορραγία ξεκίνησε από τον αριστερό οφθαλμό και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στο δεξί της μάτι.

Τώρα η νεαρή φοβάται να βγει από το σπίτι της για να μην εκτεθεί στα βλέμματα των περαστικών αγνώστων, όπως λέει.

Σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις, η ίδια πάσχει από μια σπανιότατη ασθένεια που ονομάζεται haemolacria.

Η αρρώστια μπορεί να είναι ιάσιμη και να περιορίζεται η εξέλιξη της, ωστόσο η οικογένεια της μικρής δεν διαθέτει τα χρήματα για την θεραπεία της. Η μητέρα της καλεί σε οικονομική βοήθεια για να μπορέσει η κόρη της να λάβει την απαραίτητη θεραπεία, με αρκετούς συμπατριώτες της να έχουν ανταποκριθεί ήδη στο κάλεσμα της.

Ο προσωπικός της οφθαλμίατρος δήλωσε πάντως από τη δικιά του μεριά ότι το \”θέμα μπορεί μεν να είναι πολύ σοβαρό, παρόλα αυτά δεν διακινδυνεύεται η ζωή ή η όραση της\”.

Οι ειδικοί πάντως θα μελετήσουν την περίπτωση της Yaritza για να φτάσουν στην ανακάλυψη των αιτίων της σπάνιας ασθένειας από την οποία πάσχει. Στο παρελθόν αντίστοιχα περιστατικά αποδίδονταν σε όγκο στον εγκέφαλο, πράγμα το οποίο διαψεύσθηκε όμως μελλοντικά από σειρά άλλων περιπτώσεων ασθενών στους οποίους δεν εμφανίστηκε καρκίνος.

Πέραν από την σπάνια ασθένεια της, η Χιλιανή πάσχει και από ένα ακόμα σύνδρομο που προκαλεί συχνές εξαρθρώσεις στα άκρα της.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook