Αυλαία πέφτει αύριο στο σίριαλ απολογίας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Μιας κατάθεσης που ολοκληρώνει την προκαταρκτική διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ με τα ονόματα των Ελληνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας.

Το θέμα είναι πως ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν έχει αποφασίσει αν θα πάει στη Βουλή, μολονότι εκπνέει και η τελευταία προθεσμία να καταθέσει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου όταν επικοινώνησαν μαζί του προκειμένου να ενημερωθούν αν θα μεταβεί αύριο στη Βουλή για να απολογηθεί, τόνισε πως δεν είναι σίγουρος αν θα προσέλθει στο κοινοβούλιο και επεσήμανε ότι θα λάβει την απόφασή του αργά σήμερα το βράδυ. Η εναλλακτική του πρώην υπουργού είναι να στείλει απολογητικό υπόμνημα.

Μετά την απολογία του κ. Παπακωνσταντίνου, είτε αυτή είναι προφορική είτε γραπτή, τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής θα εκδώσουν πόρισμα ή πορίσματα βάσει των οποίων θα γίνει η τελική συζήτηση και η μυστική ψηφοφορία (στις 4 Ιουλίου) που θα κρίνει αν και με ποιες κατηγορίες θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

Με βάση το βούλευμα το οποίο θα εκδοθεί, αν είναι παραπεμπτικό θα συγκροτηθεί το Ειδικό Δικαστήριο το οποίο θα δικάσει τον πρώην υπουργό και η Βουλή θα ορίσει τους κατηγόρους βουλευτές.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook