Ανακοίνωση με την οποία απαντάει στον Ευ. Βενιζέλο και τη δήλωσή του ότι «δεν υπάρχει Σχέδιο Β\’ για την Ελλάδα», εξέδωσε η ομώνυμη οργάνωση του Αλ. Αλαβάνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σχεδίου Β\’:

«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος, τόσο σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, όσο και στην ομιλία του κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργού Εξωτερικών, κατάληξε στο συμπέρασμα ότι \’\’δεν υπήρχε ούτε υπάρχει Σχέδιο Β για την Ελλάδα\’\’. Και τη θέση του για αποκλειστικότητα του Σχεδίου Α τη συνόδευσε με ολίγο \’\’ευρωπαϊκό πολιτικό Νότο\’\’, αλά ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.

Φυσικά για το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε ούτε υπάρχει Σχέδιο Β. Για αυτό παρέδωσε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και την Ευρωζώνη. Για αυτό σύναψε τεράστια δάνεια, με βάση το αγγλικό δίκαιο και με δικαιοδοσία Λουξεμβούργου. Για αυτό οδήγησε την Ελλάδα στη μεγαλύτερη ύφεση ποτέ αναπτυγμένης χώρας σε καιρό ειρήνης, όπως παραδέχθηκε το ΔΝΤ στην τελευταία του Έκθεση. Για αυτό έχει οδηγήσει στο αδιέξοδο μια ολόκληρη κιόλας γενιά νέων ανθρώπων. Για αυτό η χώρα μας ξεπερνάει σε ανεργία πια ακόμα και τα ποσοστά της Μεγάλης Ύφεσης στις ΗΠΑ και είναι η πρώτη στην ανεργία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Και να μη υπήρχε το Σχέδιο Β θα έπρεπε να το ανακαλύψουμε πριν η καταστροφή γίνει ολοκληρωτική. Όπως λέει μια ιρανική παροιμία, \’\’μόνο ο μονόφθαλμος βλέπει ένα δρόμο μπροστά του\’\’.

Το Σχέδιο Β όμως υπάρχει, έχει διατυπωθεί, έχει στήριξη στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, εμπνέεται από την πολύχρονη διεθνή εμπειρία που αφορά σε χώρες σε ακραία ύφεση. Ρευστότητα. Αποχώρηση από σκληρό νόμισμα. Παύση πληρωμών στους δανειστές. Προωθημένες δημόσιες επενδύσεις. Εθνικοποιημένες τράπεζες που θα στηρίξουν τη μικρή επιχείρηση. Κοινωνικό κράτος, όχι μόνο για λόγους δικαιοσύνης, αλλά και για να υπάρξει αγοραστική δύναμη και ζήτηση για να αναστηθεί η αγορά.

Αποτελεί προσβολή προς τον λαό μας να λέγεται ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Β, όταν χώρες οικονομικά ισχυρές, όπως η Φιλανδία, έχουν ήδη επεξεργασθεί και δώσει στη δημοσιότητα Σχέδιο Β για την περίπτωση της αποχώρησής τους από την Ευρωζώνη.

Το κακό για τον Ε. Βενιζέλο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το ίδιο δεν διαθέτει Σχέδιο Β – να ταχθεί δηλαδή μαζί με τον λαό σε μια μεγάλη μάχη ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια και την οικονομική διάλυση. Αν το ΠΑΣΟΚ είχε Σχέδιο Β, τότε δεν θα είχε καταλήξει σε κλαδική της ΝΔ».

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook