Η Honda επιβεβαίωσε τη στέισον εκδοχή του Honda Civic, η οποία θα ονομάζεται Tourer και θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το Σεπτέμβριο.

Το Honda Civic Tourer, λοιπόν, θα βασίζεται σχεδιαστικά στο πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί στη Γενεύη και θα λανσαριστεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Όσο τώρα για τα μηχανικά μέρη, πιθανότατα θα δανειστεί τους κινητήρες της hatchback έκδοσης, όπως τον 1,4 λτ. i-VTEC με 100 ίππους και 127 Nm ροπής, τον 1,8 λτ. i-VTEC, 142 ίππων και 174 Nm ροπής και επίσης τον 2,2 λτ. i-DTEC diesel που παράγει 150 ίππους και 350 Nm ροπής.

Επιπλέον, σημείο αναφοράς θα αποτελέσει και ο καινούργιος πετρελαιοκινητήρας της Honda, των 1,6 λτ. i-DTEC με τους 120 ίππους και τα 300 Nm ροπής.Ταυτόχρονα, η ιαπωνική φίρμα, πέρα από την απλή έκδοση Tourer, σκέφτεται να ετοιμάσει και μια πιο σπορτίφ (Type S) η οποία θα έχει μικρότερη απόσταση από το έδαφος, πιο σφιχτή ανάρτηση και θα τροφοδοτείται από ισχυρότερα μοτέρ (1,6 και 2,0 λτ.), το πιθανότερο δηλαδή αυτά του Type-R που φτάνουν μέχρι και τους 300 ίππους. Πιθανολογείται μάλιστα πως θα ονομάζεται και Tourer Type S.

Φυσικά, το πράσινο φως για την εν λόγω έκδοση θα δοθεί μέσα στη χρονιά, ενώ περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες θα δημοσιευτούν το καλοκαίρι, καθώς θα «κατευθυνόμαστε» προς την επίσημη παρουσίαση του Tourer, το φθινόπωρο στη Φρανκφούρτη.autotriti.gr