Η Διεθνής Εταιρεία Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων απένειμε το «MCDMEdgeworth-ParetoAward» στον Καθηγητή Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη.

Το βραβείο «MCDMEdgeworth-ParetoAward»,από την καθιέρωσή του το 1992 μέχρι σήμερα, έχει απονεμηθεί σε 13 ερευνητές.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι ο πρώτος Έλληνας που λαμβάνει το βραβείο αυτό.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 22ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολυκριτήριας Ανάλυσης και Λήψης Αποφάσεων, το οποίο έλαβε χώρα στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Το συγκεκριμένο συνέδριο διεξάγεται κάθεδύοχρόνια.

Το βραβείο«MCDMEdgeworth-ParetoAward» έχει θεσμοθετηθεί από την Διεθνή Εταιρεία Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων και αποτελεί την ύψιστη διάκριση για έναν ερευνητή ο οποίος, μέσα από την επιστημονική του δράση στο πεδίο της λήψης αποφάσεων με πολλαπλά κριτήρια συνέβαλλε καθοριστικά στη διαμόρφωση και εξέλιξη του χώρου αυτού.

Το βραβείο απονέμεται προς τιμήν των οικονομολόγων-μαθηματικών VilfredoPareto (1848–1923) και FrancisEdgeworth (1845–1926), οι οποίοι έθεσαντις βάσεις για τη σύγχρονη θεωρία αποφάσεων συμβάλλοντας στη μελέτη ανταγωνιστικών συστημάτων, τη μέτρηση της αποδοτικότητας σε κοινωνικο-οικονομικά συστήματα, και την έρευνα του συστήματος αξιών των αποφασιζόντων σε σύνθετα προβλήματα αποφάσεων.

Η Διεθνή Εταιρεία Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων αριθμεί περίπου 2000 μέλη από 94 χώρες.

Σκοποί της είναι η ανάπτυξη, έρευνα, αξιολόγηση και εφαρμογή μεθοδολογιών για την επίλυση προβλημάτων λήψης αποφάσεων με πολλαπλά κριτήρια, καθώς και προώθηση της συνεργασίας με άλλους επιστημονικούς φορείς που ασχολούνται με τη χρήση ποσοτικών τεχνικών στο πεδίο της διοικητικής επιστήμης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook