Στους δράστες που μπήκαν πριν από περίπου δέκα ημέρες σε σπίτι στη Ν. Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)  και λήστεψαν δύο αδέρφια, έφτασαν όπως προκύπτει από τις πληροφορίες οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr πρόκειται για τέσσερα άτομα (τρεις Έλληνες και έναν Αλβανό) οι οποίοι εμπλέκονται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στη διάρρηξη – ληστεία, η οποία έσπειρε τον πανικό σε όλη την περιοχή. Για την υπόθεση αναζητείται ένας ακόμα Αλβανός αγνώστων στοιχείων.

Εγκέφαλος της υπόθεσης, καθώς γνώριζε ότι υπήρχε πλούσια λεία στο σπίτι που μπήκε στο στόχαστρο, είναι ένας 44χρονος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν γάντια και κουκούλες, ωστόσο ο ίδιος δεν είχε πάρει καν μέρος στη ληστεία.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των δραστών μετά από σύλληψη για υπόθεση ναρκωτικών. Οι ηλικίες των συλληφθέντων είναι 29, 44, 32, και 29 ετών.

Τελικά, οι τρεις τελευταίοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, όπου και θα οδηγηθούν τη Δευτέρα, ενώ ο πρώτος αφέθηκε ελεύθερος αφού η δίωξη που του ασκήθηκε ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει αναλυτικά:

\”Εξιχνιάστηκε, χθες (26.06.2013), από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση ληστείας, σε βάρος δυο ημεδαπών, η οποία διαπράχθηκε 19.06.2013, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι, ένας 44χρονος ημεδαπός καθοδήγησε δύο ημεδαπούς ηλικίας 29 ετών αμφότεροι, έναν αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας ηλικίας 32 ετών και έναν ακόμα αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ώστε από κοινού να προβούν στην τέλεση της ληστείας, την οποία και πραγματοποίησαν την 19.06.2013.

Κατόπιν αναζητήσεων για την ανεύρεση και τον εντοπισμό των δραστών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, μετέβησαν χθες (26.06.2013) στην οικία του ενός 29χρονου ημεδαπού, όπου και συνελήφθησαν οι δύο 29χρονοι ημεδαποί, και ο 32χρονος αλλοδαπός για υπόθεση ναρκωτικών.

Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 44χρονου ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Δυο (2) ζευγάρια γάντια, και
• Δυο (2) μάλλινες κουκούλες.

Οι ανωτέρω συλληφθέντες, οδηγήθηκαν χθες (26.06.2013) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση και τον εντοπισμό του αγνώστων στοιχείων αλλοδαπού.

Προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook