Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα Έργο Πνοής για την Αλικαρνασσό του Δήμου Ηρακλείου το Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού που πρόκειται να ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδό και αναμένεται να συμβάλλει στην τόνωση της Πολιτισμικής Συνείδησης καθώς και του διαπολιτισμικού διαλόγου με δράσεις που ενισχύουν την ενεργή συμμετοχή των Δημοτών σε Εκθέσεις, Πολιτιστικές και Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις αλλά και στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

Υλοποιούμε βήμα –βήμα το αναπτυξιακό μας όραμα για το Πολιτισμό

«Πρόκειται για μια σημαντική υποδομή για την ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας στην Αλικαρνασσό» δήλωσε υπογράφοντας την Σύμβαση του σπουδαίου αυτού έργου ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης ,προσθέτοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να επενδύει και να έχει σε πρώτη προτεραιότητα τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, που είναι τα σημαντικότερα, όπως είπε κεφάλαια κάθε τόπου .

«Η Αλικαρνασσός, συνέχισε ο κ. Κουράκης αποκτά το δικό της Πολυχώρο ο οποίος θα συμβάλλει στην διαφύλαξη και διάδοση της Ιστορικής μας Κληρονομιάς, ενώ παράλληλα θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί και διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις»

«Υλοποιούμε βήμα –βήμα το αναπτυξιακό μας όραμα για Πολιτισμό σε όλο το Δήμο Ηρακλείου», τόνισε φανερά ικανοποιημένος ο Δήμαρχος.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 850.003,57 Ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ενώ ο ανάδοχος που προέκυψε από Ανοιχτό Δημόσιο Μειοδοτικό Διαγωνισμό έχει τη συμβατική υποχρέωση να το παραδώσει σε διάστημα 360 ημερών.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Νέας Αλικαρνασσού θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου, έκτασης 316.20 τ.μ., εντός σχεδίου πόλεως, επί της Λεωφόρου Ικάρου (Πρώην Κοινοτικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού) και θα διαθέτει χώρους υποδοχής, βιβλιοθήκης – εκπαίδευσης, πολλαπλών χρήσεων και υποστηρικτικών εγκαταστάσεων.

Στο κτίριο θα στεγαστούν οι υπηρεσίες:

Οργάνωση και υλοποίηση δράσεων κατάρτισης / επιμόρφωσης

Πολιτιστικές / εκπαιδευτικές εκδηλώσεις

Υπηρεσίες Δανειστικής Βιβλιοθήκης

Υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο

Το κτίριο τοποθετημένο σε τρία επίπεδα (Υπόγειο, Ισόγειο, και όροφος) θα είναι συνολικής επιφανείας 867,50τ.μ., και θα περιλαμβάνει :

Χώρο Υποδοχής.

Αίθουσα Βιβλιοθήκης – Εκπαίδευσης.

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.

Χώρο Υποστηρικτικών Εγκαταστάσεων.

Οι Ενότητες της Υποδοχής και του Χώρου Πολλαπλών Χρήσεων στεγάζονται στο ισόγειο, η Ενότητα της Βιβλιοθήκης και της Εκπαίδευσης στον όροφο και τέλος η Ενότητα των Υποστηρικτικών Εγκαταστάσεων στο υπόγειο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook