Η χάρτα πρόληψης της ουσιοεξάρτησης παρουσιάστηκε την Τετάρτη (26/06) στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων στο Νεώριο Μόρο.

Παράλληλα ο ΙΟΧ βράβευσε τη Βούλα Κοζομπόλη, πρώην αρχηγό της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης και αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, φορέα που συνεργάζεται στενά με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών.

Η επίσημη ενημέρωση του ΙΟΧ:

Μία συνεισφορά προς την ελληνική κοινωνία για τη διαμόρφωση μιας πολιτικής που θα βοηθήσει χιλιάδες παιδιά να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή μακριά από τα ναρκωτικά αποτελεί η χάρτα πρόληψης της ουσιοεξάρτησης, η οποία παρουσιάστηκε την Τετάρτη (26/6) το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου του Μόρο όπου στεγάζεται ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων.

Kozompoli2

Ομιλήτρια ήταν η Βούλα Κοζομπόλη, πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, φορέας που συνεργάζεται στενά με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, με τη μάχη να είναι κοινή και η οποία έχει σαν στόχο να απομακρύνει τους νέους και τις νέες από τη μάστιγα που οδηγεί στο θάνατο.

Η ομιλία στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο κορύφωσε τις εκδηλώσεις που σαν επίκεντρο είχαν την Τετάρτη 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, αλλά θα συνεχιστούν έως το Σάββατο 29 Ιουνίου με τον Ι.Ο.Χ. αλλά και τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων να συμμετέχουν ενεργά.

Σύμφωνα με την κυρία Κοζομπόλη: «Ως Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών έχουμε εκπονήσει εδώ και καιρό το πρόγραμμα "κοινωνική ανταποδοτικότητα" όπου συνεργαζόμενοι με διάφορους φορείς και πρωτοστατώντας σε διάφορες δράσεις, προσπαθούμε να προάγουμε τον αθλητισμό, την παιδεία, τον πολιτισμό και την υγεία. Έτσι, όταν έγινε η πρόταση για συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά. Στα ναρκωτικά περιλαμβάνεται και το ντόπινγκ, δεν είναι απλά δηλαδή μονάχα οι ουσίες. Εμείς θελήσαμε αμέσως να συνεισφέρουμε. Έτσι κι έγινε η χάρτα της πρωτογενούς πρόληψης της ουσιοεξάρτησης, το περιεχόμενο της οποίας φιλοδοξούμε να είναι μια μικρή συνεισφορά προς την ελληνική κοινωνία για τη διαμόρφωση μιας πολιτικής που θα βοηθήσει χιλιάδες παιδιά να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή μακριά από τα ναρκωτικά».

Fragomixelakis

Εκ μέρους του Ε.ΣΥ.Ν., ομιλία απηύθυνε ο Μιχάλης Φραγκομιχελάκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο οποίος επεσήμανε ότι ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στην επιτυχία για την οριστική διέξοδο από τα ναρκωτικά είναι ο "στεγνός", δηλαδή χωρίς τη χορήγηση υποκατάστατων ή άλλου είδους συνταγών. Διαφώνησε κάθετα μάλιστα με τον τρόπο που η Πολιτεία επιλέγει να επαναφέρει τους απεξαρτήσει τους εθισμένους στα ναρκωτικά προτιμώντας την παραπάνω λύση, αναφέροντας ότι τα ποσοστά επιτυχίας ανέρχονται μόλις στο 4% εν αντιθέσει με τα "στεγνά" προγράμματα, η επιτυχία των οποίων φτάνει το 70%...

IMG_7328

Πριν από την  ομιλία-συζήτηση στο Νεώριο Μόρο, ιστιοπλοϊκά σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου και σκάφη κάνοε καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, σε ένδειξη συμβολισμού, πραγματοποίησαν τον περίπλου του Ενετικού Λιμένος των Χανίων, στέλνοντας το μήνυμα ΝΑΙ στον Αθλητισμό ΟΧΙ στα ναρκωτικά.  

IMG_7332 

Επίσης, ο Ι.Ο. Χανίων αναγνωρίζοντας το βεληνεκές της Βούλας Κοζομπόλη και τις μεγάλες της επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό, της παρέδωσε τιμητική πλακέτα προτού ξεκινήσει την ομιλία της. 

Δείτε φωτογραφίες από τη βραδιά στον Ι.Ο. Χανίων: 

IMG_7351

IMG_7370

IMG_7373