Μνημόνιο περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ Cosco και Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς θα υπογραφεί στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης στο υπουργείο Ναυτιλίας από τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας, Γουέι Τζιαφού και τον πρόεδρο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στο μνημόνιο περιλαμβάνεται και η νέα επένδυση στη δυτική πλευρά του λιμανιού στην οποία την Τετάρτη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λέγοντας: «Είμαστε στο μέσο της διαπραγμάτευσης για μια νέα συμφωνία για τη δυτική πλευρά, που αν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από τις κοινοτικές αρχές, θα επενδυθούν επιπλέον 224 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας, καθώς και άλλες 200 κατά τα τρία χρόνια των κατασκευών.

Σε πλήρη ανάπτυξη, το λιμάνι του Πειραιά θα αποκτήσει δυναμικότητα 7 εκατ. τόνων, η επένδυση θα φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ και οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 3.000. Ο Πειραιάς συγκαταλέγεται στα πέντε πρώτα λιμάνια της Ευρώπης πηγαίνοντας να γίνει το πρώτο».

Στη συνάντηση στο υπουργείο θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Γιάννης Εμίρης και αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η Cosco ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το σύνολο του εμπορευματικού λιμανιού του Πειραιά.

Νωρίτερα σήμερα Πέμπτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος επέδωσε στον Γουέι Τζιαφού το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Φοίνικα, το οποίο του είχε απονείμει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας.

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook