Εκτός λειτουργίας βγήκαν για δεύτερη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα και τα δυο ασανσέρ του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα το να λειτουργεί ο ανελκυστήρας δεν είναι θέμα πολυτέλειας αλλά αναγκαιότητας για τη μεταφορά των ασθενών.

Σύμφωνα με το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου και οι δυο ανελκυστήρες υπέστησαν βλάβη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στις μεταφορές ασθενών με φορεία από όροφο σε όροφο.

Για τα εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά η μεταφορά γινόταν με χειροκίνητη λειτουργία του συστήματος των ανελκυστήρων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά:

Κύριε διοικητά,

θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγωνία μας για την προβληματική λειτουργία των ανελκυστήρων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου τις τελευταίες ημέρες, που προκαλεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Σήμερα Πέμπτη 27/6/13 για δεύτερη ημέρα το τελευταίο διάστημα, υπέστησαν βλάβη και οι δύο ανελκυστήρες και έχουν βγει εκτός λειτουργίας για όλη την ημέρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνονται μεταφορές ασθενών με φορεία ή με καρότσια από όροφο σε όροφο (εισαγωγές σε κλινικές, μετακίνηση περιστατικών χειρουργείων, παρακλινικές εξετάσεις και αξονικές τομογραφίες).

Για τα εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά υπήρξε μεταφορά με χειροκίνητη ενεργοποίηση του ηλεκτρικού συστήματος των ανελκυστήρων από τον τεχνικό συντήρησης.

Νομίζουμε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα και ζητούμε να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν και πλήρως η λειτουργία των ανελκυστήρων του ΓΝΑΝ.