Μετά την απαραίτητη αναμονή, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες για το νέο Mazda 3, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη σχεδιαστική φιλοσοφία KODO.

Το νέο ιαπωνικό hatchback έκανε την εμφάνισή του, κλέβοντας τις εντυπώσεις, χάρη στην καλαίσθητη όσο και επιθετική του σχεδίαση. Πιο συγκεκριμένα, οι «ρέουσες» καμπύλες γραμμές εμπρός, συνδυάζονται αρμονικά με τη νέα μάσκα, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα σπορτίφ σύνολο.

Επίσης, το αμάξωμα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο (αν και μόλις 1.190 κιλά) από την προηγούμενη γενιά, με το μήκος να φτάνει τα 4.465 χλστ.

Μάλιστα, το μεταξόνιο των 2.700 χλστ. φανερώνει ότι οι χώροι για τους επιβάτες είναι παραπάνω από ικανοποιητικοί. Πολύ σημαντικό στοιχείο επίσης αποτελεί και η αύξηση του χώρου αποσκευών στα 350 λίτρα (10 λίτρα επιπλέον).Από την άλλη στο εσωτερικό του, όπως αποκαλύπτουν οι πρώτες φωτογραφίες, το Mazda 3 διαθέτει μια νέα «τετραγωνισμένη» και λιτή κονσόλα, ενώ χαρακτηριστική είναι και η οθόνη αφής.

Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά σύνολα, συναντάμε τρεις κινητήρες βενζίνης και έναν diesel, οι οποίοι ενσωματώνουν την τεχνολογία SKYACTIV.

Ο πιο σημαντικός είναι ο 1,5 λτ. κινητήρας βενζίνης, που αποδίδει 100 ίππους και 150 Nm ροπής, ενώ ακολουθεί ο 2,0 λτ. με 120 ίππους και 210 Nm ροπής (ή 165 ίππους στη δεύτερη έκδοση του).

Παράλληλα, διαθέσιμος θα είναι και ο πετρελαιοκινητήρας των 2,2 λτ, απόδοσης 150 ίππων και 380 Nm ροπής. Όλα τα μοτέρ θα συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό (ή προαιρετικά αυτόματο) κιβώτιο ταχυτήτων.Πηγή: autotriti.gr