Σίγουρα τα καλά που φέρνει το καλοκαίρι υπερτερούν από τα άσχημα, ωστόσο υπάρχουν κάποιες \”προκλήσεις\” που θέτουν οι υψηλές θερμοκρασίες όπως το δροσερό δέρμα και η σταθερότητα του μακιγιάζ. Η ζέστη και ο ιδρώτας είναι νούμερο ένα εχθροί όμως υπάρχουν μερικά μυστικά για να διατηρήσετε φρέσκο πρόσωπο ακόμα και στους 35 βαθμούς κελσίου. Μάθετε πως!

Primer: επιλέγοντας ένα που θα δώσει matte αποτέλεσμα, βοηθάει τα προϊόντα που θα τοποθετήσετε από πάνω, όπως το foundation, η bb cream, η πούδρα ή το concealer, να μείνουν σταθερά. Χρησιμοποιήστε το πριν την ενυδατική ή την αντιηλιακή σας κρέμα. Η διαφορά θα είναι αισθητή!

Μείνετε στα βασικά:
όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή δε χρειάζεται να επιβαρύνετε το δέρμα με πολλά και βαριά προϊόντα περιποίησης ή μακιγιάζ. Το μυστικό είναι όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο! Ένα tinted moisturizer με SPF και concelaer, μόνο όπου είναι απαραίτητο, είναι αρκετά για να έχετε ομοιόμορφη και ανάλαφρη επιδερμίδα!

Διάβασε τα νούμερα: για να έχετε πλήρη προστασία επιλέξτε αντιηλιακό με SPF από 30 και άνω! Είναι πολύ σημαντικό γιατί όσο πιο υψηλός είναι ο δείκτης προστασίας τόση περισσότερη ώρα μπορείτε να μείνετε στον ήλιο χωρίς να υποφέρετε από τις δυσάρεστες επιπτώσεις του όπως η πρόωρη γήρανση, οι κηλίδες και το έγκαυμα. Μια κουταλιά της σούπας είναι αρκετή και μην ξεχάσετε το λαιμό και το ντεκολτέ!

Να είσαστε προετοιμασμένη: μην ξεχνάτε να έχετε πάντα μαζί σας την αντιηλιακή σας κρέμα στη μορφή που σας εξυπηρετεί όπως μια bb cream με SPF ή ένα αντιηλιακό stick για να ανανεώνετε την εφαρμογή του κάθε τρεις ώρες και αναλόγως το δείκτη αντιηλιακής προστασίας, που σημαίνει όσο πιο χαμηλός τόσο πιο συχνά και όσο πιο υψηλός τόσο πιο αραιά!

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook