Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για το σχέδιο «Ισότιμη Πρόσβαση στην Απασχόληση». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι την 17η Ιουλίου.

Το σχέδιο «Ισότιμη Πρόσβαση στην Απασχόληση» υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δρόμοι Απασχόλησης και Ανάπτυξης», ένα εταιρικό σχήμα 9 τοπικών φορέων με συντονιστή την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Υλοποιείται στους δήμους: Αρχανών-Αστερουσίων, Βιάννου, Μινώα – Πεδιάδας, Χερσονήσου στο πλαίσιο των «Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση Προσαρμοσμένων στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (Δράση 7, Κατηγορία Παρέμβασης 1, Θεματικός Άξονας 3 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013).

Το σχέδιο στοχεύει στην προετοιμασία και προώθηση 100 ωφελουμένων σε θέσεις απασχόλησης, απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ή έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας με έμφαση στην κοινωνική οικονομία. Απευθύνεται σε ανέργους, σε ασφαλισμένους στον ΟΓΑ και σε νέους επιστήμονες που κατοικούν μόνιμα στους προαναφερόμενους δήμους.

Οι άνεργοι ωφελούμενοι, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και επιλεχθούν για τη συμμετοχή τους στο σχέδιο, θα λάβουν υπηρεσίες εξειδικευμένης συμβουλευτικής σε θέματα που αφορούν τόσο στα βήματα και στις διαδικασίες δημιουργίας μιας επιχείρησης όσο και στην προετοιμασία τους για μια αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας. Στη συνέχεια θα συμμετάσχουν σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης.

Για την παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 12:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ενώ την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο, στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με αναλυτικές πληροφορίες για το σχέδιο και για τις προϋποθέσεις συμμετοχής σ΄αυτό.
Οι αιτήσεις συμμετοχής στο σχέδιο υποβάλλονται από 27 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο καθώς και για τα σημεία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, απευθυνθείτε στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου (τηλ: 2810 753317) και στο INFO – DESK του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου (τηλ: 2810 289597)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook