Υλικά ( για τη ζύμη)

• 1 κιλό αλέυρι
• 2 νεροπότηρα νερό (περίπου 370 ml.)
• 2 σφηνάκια τσικουδιά
• 2 σφηνάκια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κ.γ αλάτι
(για τη γέμιση)

• 1 κιλό Γαλομυζήθρα Χανιώτικη

Εκτέλεση

Σουρώνουμε τη μυζήθρα, τη χωρίζουμε σε 15 περίπου κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού.

Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και εκεί ρίχνουμε τα υγρά (νερό, τσικουδιά και ελαιόλαδο).

Ρίχνουμε και το αλάτι και ξεκινάμε το ζύμωμα μέχρι να αποκτήσουμε ενα ελαστικό, μαλακό ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια.

Την χωρίζουμε και αυτήν σε 15 επιμέρους μπαλάκια (λίγο μεγαλύτερα).

Στη συνέχεια βάζουμε στην παλάμη μας ένα μπαλάκι ζύμης, το πατάμε λίγο με τα δάχτυλα μέχρι να ανοίξει λίγο, τοποθετούμε στο κέντρο το μπαλάκι του τυριού και περικλύουμε το τυρί με τη ζύμη .

Τοποθετούμε τα μικά πιτάκια σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε την πίτα με ένα μικρό ξυλίκι προσέχωντας να μην σπάσει το ζυμάρι και χυθεί η γέμιση.

Η πίτα πρέπει να γίνει πολύ λεπτή, διαμέτρου περίπου 15- 17 εκατοστών.

Απλώνουμε τις πίτες τη μια πάνω στην άλλη, βάζοντας ανάμεσα λαδόκολλα για να μην κολλήσουν.

Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τις ψήνουμε μία μία σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φουσκώσουν οπότε και τις γυρίζουμε και απο την άλλη πλευρά για 2 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο τη μια πάνω στην άλλη έτσι ώστε να διατηρούνται ζεστές.

*Συνηθίζεται να τις σερβίρουμε με 2-3 κουταλιές θυμαρίσιο μέλι όμως συνδυάζονται άψογα και με οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο καρύδι ή ακόμα καβουρντισμένο κουκουνάρι ή σουσάμι.