Φως έπεσε στην υπόθεση του Κρητικού επιχειρηματία Ανδρεαδάκη που εδώ και πολλούς μήνες διερευνά η Ασφάλεια Αττικής στην Αθήνα και την Κρήτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας τις δύο προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν 5 συλλήψεις, ενώ έχουν εκδοθεί κι εντάλματα σύλληψης για άλλους δυο για την απόπειρα δολοφονίας με παγιδευμένο δέμα του συνιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στην Κρήτη, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη τον Ιούλιο του 2012.

Μάλιστα ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας από χωριό του Ηρακλείου και μία γυναίκα από το Λασίθι.

Πρόκειται για 4 άνδρες και μια γυναικά η οποία μετέφερε το δέμα σε ανθοπωλείο το οποίο είχε ως τελικό στόχο τον Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη.

Την 15-6-2012 τα τρία αυτά άτομα, μετέβησαν σε ανθοπωλείο στη Βούλα όπου η γυναίκα αγόρασε φυτό σε γλάστρα, προκειμένου την ίδια ημέρα να παραδοθεί από υπαλλήλους στον επιχειρηματία, μαζί με το παγιδευμένο δέμα-δώρο και το φάκελο.

Στη συνέχεια, η ίδια τηλεφώνησε στο κατάστημα για να επιβεβαιώσει την παράδοση-παραλαβή των αντικειμένων από τον επιχειρηματία.Οι τρεις δράστες, για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από τις Αρχές, μετέβησαν στην Κόρινθο, όπου διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο, για δύο ημέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στην συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκονται ως δράστες, με διαφpορετικούς «ρόλους», επτά συνολικά άτομα .

Πρόκειται για ένα 41χρονο επιχειρηματία, έγκλειστο στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, ένα 44χρονο πυροσβέστη, τέσσερις άνδρες ηλικίας 49, 46 42 και 27 ετών, καθώς και μία 27χρονη γυναίκα.

Σε δημοσιευμά του το koutipandoras.gr αναφέρει ότι οι αρχές εμπλέκουν στην υπόθεση τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη ενώ η ανακοίνωση της ασφάλειας, σύμφωνα με το koutipandoras.gr, αναφέρει ότι ο 41χρονος επιχειρηματίας βαρύνεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, και στην προκληθείσα τελικά βαριά σωματική βλάβη του επιχειρηματία.

Από τους συγκατηγορούμενους του, τέσσερις άνδρες και η γυναίκα, κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη με πρόθεση κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τις εκρηκτικές ύλες, ενώ ο 44χρονος πυροσβέστης για πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Οι προπαρασκευαστικές πράξεις έγιναν από τον 49χρονο, ο οποίος από το Μάιο του 2012, αναζητούσε άτομο για να δολοφονήσει τον επιχειρηματία με πιστόλι. Η αμοιβή για το «συμβόλαιο θανάτου» καθορίστηκε στα 50.000 ευρώ. Ο συγκεκριμένος , μετά από μεσολάβηση του Πυροσβέστη, ανέθεσε στον 46χρονο να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» και του υποσχέθηκε το ποσό των 25.000 ευρώ, ως προκαταβολή. Ωστόσο, ο 46χρονος υπαναχώρησε και δεν εκτέλεσε το συμβόλαιο θανάτου, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό.

Τελικά, το «συμβόλαιο θανάτου» ανέλαβε να εκτελέσει ο 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 27 ετών.

Από τους επτά εμπλεκόμενου, σύμφωνα με το koutipandoras.gr συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης οι πέντε και ειδικότερα οι τέσσερις άνδρες και η γυναίκα, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον 10ο Τακτικό Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών για να απολογηθούν.

Εντωμεταξύ η αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο αν οι βόμβες που τοποθετήθηκαν τόσο στο σπίτι του ορκωτού λογιστή που ερευνούσε την υπόθεση της Proton Bank όσο και ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε στόχο την εισαγγελέα της υπόθεσης Proton έχουν κάποια σχέση με τους συλληφθέντες .