Σε υψηλούς τόνους πραγματοποίησε την ομιλία του στα Χανιά ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι \”αυτοί που έριξαν την Ελλάδα στ βράχια, τώρα ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μη χάσουν τη καρέκλα της εξουσίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολιτευσης, παρουσίασε το κυβερνητικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και εκτός από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις παρουσίασε τις θέσεις και προτάσεις του Κόμματος για τη δημοκρατική αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό και καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος.

Η ομιλία του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το βράδυ και διήρκησε περίπου μισή ώρα ενώ στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε και ο επικεφαλής της Επιτροπής για την δημοκρατική και ριζοσπαστική αλλαγή στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς της χώρας, τ. Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Δείτε εδώ τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το πολιτικό σύστημα

Τη συγκέντρωση άνοιξε με την ομιλία του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης

\"\"
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ν. Κωνσταντόπουλος λίγο πριν ανέβουν στο βήμα

\"\"
Ανάμεσα στον κόσμο διακρίνεται ο κ. Ι. Μιχελογιαννάκης ο οποιος παρακολουθεί την ομιλία του κ. Τσίπρα

\"\"

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΑ ΧανίωνΖητάει σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τα γραφεία της ΕΡΑ Χανίων όπου συνομίλησε με τους εργαζομένους και τους εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του εκφράζοντας ανοιχτά την αντίθεσή του με το \”λουκέτο\’ της ΕΡΤ ενώ αποκάλυψε ότι επόμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να εξεταστούν ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες για την υπόθεση της ΕΡΤ.

\"\"

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε ραδιοφωνική εκπομπή και μίλησε από το μικρόφωνο της ΕΡΑ,  καθώς υπενθυμίζεται ότι οι δημοσιογράφοι του σταθμού δεν έχουν σταματήσει να εκπέμπουν παρά την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

\"\"

Ταυτόχρονα υπέγραψε το παρακάτω ψήφισμα των εργαζομένων οι οποίοι ζητούν να μην κλείσει ο σταθμός που εκπέμπει εδώ και 67 χρόνια και να μην γίνουν οι σχεδιαζόμενες απολύσεις

\"\"

Δήλωση του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, για την ΕΡΤ

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση

Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να παρανομεί για δεύτερη εβδομάδα και δεν υλοποιεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για άμεση επαναλειτουργία της εκπομπής του δημόσιου σήματος της ραδιοτηλεόρασης. Επιπλέον, σήμερα μαθαίνουμε ότι προτίθεται να μην τηρήσει και τους νόμους, νόμους που διέπουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, που ως γνωστό είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Θέλει δηλαδή και να σιγήσει η ΕΡΤ και να απολύσει 2,5 χιλιάδες εργαζόμενους και να μην καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις.

Όλα αυτά συνιστούν έναν τραγέλαφο, αλλά νομίζω τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να γελάμε. Είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Εμείς δεν πρόκειται αυτό να το αφήσουμε έτσι, έχουμε ήδη ζητήσει η Βουλή να μείνει ανοιχτή, έχουμε ήδη ζητήσει να έρθει το ταχύτερο δυνατό, η πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει και αφορά την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ.

Ταυτόχρονα όμως την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα εξετάσει ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες όλων όσων αποφάσισαν και συνεχίζουν να κρατάνε την ΕΡΤ κλειστή και συνεχίζουν οι διαδικασίες που θα κοστίσουν στον έλληνα πολίτη, τον έλληνα φορολογούμενο, πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν κόστιζε η ΕΡΤ στον έλληνα φορολογούμενο διότι ως γνωστόν δεν χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό. Αντιθέτως το κλείσιμο της ΕΡΤ μέσω από τις αποζημιώσεις, μέσω από τα διαφυγόντα κέρδη που προκύπτουν από τις συμβάσεις, τα συμβόλαια για την αναμετάδοση αθλητικών γεγονότων που δεν θα μεταδοθούν, μέσα από μία σειρά από συμβάσεις που καταγγέλλονται, θα είναι ένα υπέρογκο κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο σε μία εποχή κρίσης.

Νομίζω ότι για όλα αυτά το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει και να εξετάσει αλλά και να καταλογίσει ευθύνες. Δεν μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι θα κυβερνούν με ΠΝΠ χωρίς να κρίνονται στη Βουλή. Και ελπίζω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις ιδίως όσες από την πρώτη στιγμή είχαν καταδικάσει αυτή την απόφαση, θα υπερψηφίσουν την πρότασή μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook