Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης η υποβολή πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο επαρχιακό δίκτυο της ΠΕ Λασιθίου» προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ.

Η έγκριση της πρότασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο έγινε ύστερα από ώριμη μελέτη που είχε εκπονήσει η ΠΕ Λασιθίου και αφορά την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας νέου τύπου σε όλα τα επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στην συνεδρίαση του ενέκρινε την υποβολή της πρότασης στο ΕΣΠΑ και σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται: Η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές συνολικού μήκους 19.750 μέτρων.

Από τα παραπάνω στα 11.100 μέτρα θα γίνει η τοποθέτηση στηθαίων στο δρόμο-παράκαμψη: Κουτσουρά-Μακρύ Γυαλού-Ανάληψη και 8.650 μέτρα σε διάφορα άλλα επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Λασιθίου.

 Επίσης θα τοποθετηθούν νέου τύπου στηθαία ασφαλείας στις αερογέφυρες στην παράκαμψη Κουτσουρά-Μακρύ Γυαλού- Ανάληψη.

«Μετά την υποβολή της έγκρισης της πρότασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο σύντομα θα έχουμε την απόφαση της ένταξης του στο ΕΣΠΑ ώστε στην συνέχεια να δημοπρατηθεί αυτό το σημαντικό έργο που έχει να κάνει με την οδική ασφάλεια στα επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής μας» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Νίκος Καστρινάκης.

Ο ίδιος, πρόσθεσε, ότι γίνονται και άλλες παρεμβάσεις (ασφαλτικά οδοστρώματα, διαγραμμίσεις οδών, νέες πινακίδες, προστασία από καταπτώσεις) που σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου που έχει να κάνει με την ανθρώπινη προστασία και ασφάλεια των διακινουμένων.