Ανοικτός, τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, θα παραμείνει ο δρόμος εντός του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας, έπειτα από σχετική απόφαση της Δημοτικής Αρχής Γόρτυνας.

Οι άνθρωποι του Δήμου Γόρτυνας, γνωρίζοντας την ταλαιπωρία στην οποία θα υποβληθούν οι οδηγοί αν κλείσει ο δρόμος εντός του κεντρικού οικισμού, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παραμείνει ανοικτός για όσο περισσότερο διάστημα είναι εφικτό.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, σε συνεργασία με τους μηχανικούς του έργου και τον εργολάβο, εξετάζουν κάθε δυνατό σενάριο, προκειμένου οι εργασίες για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Αγίας Βαρβάρας να εκτελούνται κανονικά, χωρίς να χρειαστεί να γίνει πράξη η εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω της επαρχιακής οδού Αγίου Θωμά-Μεγάλης Βρύσης.

Μια από τις προτάσεις που τέθηκε επί τάπητος και εξετάζεται, είναι να μετακινηθεί ο αγωγός πιο δεξιά από το σημείο που είχε αρχικά χαραχτεί, ώστε να μείνει ανοικτό το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Με αυτό τον τρόπο ο δρόμος εντός της Αγίας Βαρβάρας απλά θα μονοδρομηθεί. Έτσι όσοι οδηγοί κινούνται από Ηράκλειο προς Μεσαρά θα περνούν κανονικά μέσα από τον οικισμό, ενώ όσοι κάνουν την αντίθετη πορεία θα ακολουθούν τη διαδρομή Μεγάλη Βρύση-Άγιος Θωμάς-Αξέντι, που καταλήγει στη βόρεια είσοδο της Αγίας Βαρβάρας.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν αρχές της εβδομάδας, προκειμένου να ενημερωθούν και οι πολίτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook