Τις 120.000 αγγίζουν οι αιτήσεις για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για την επόμενη σχολική χρόνια, ωστόσο τα μισά παιδιά ενδέχεται να μείνουν εκτός, καθώς το σχετικό πρόγραμμα που επιδοτείται από το ΕΣΠΑ αναμένεται να καλύψει περίπου 60.000 θέσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Εν τω μεταξύ, παρά τη συνεχιζόμενη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, προβλέπονται αυστηρότερα οικονομικά κριτήρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Συγκεκριμένα, δυνατότητα υποβολής αίτησης έχουν οικογένειες με εισόδημα έως 30.000 ευρώ, έναντι ορίου 40.000 ευρώ που ίσχυσε πέρυσι.

Για μητέρες με μέχρι τέσσερα παιδιά, το όριο ανέρχεται στα 35.000 ευρώ, ενώ για μητέρες με πέντε τέκνα και άνω, το πλαφόν διαμορφώνεται στα 40.000 ευρώ.

Οι υπολογισμοί θα γίνουν με βάση τα δηλωμένα εισοδήματα του 2011, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα σε πολλές οικογένειες, καθότι δεν θα συνυπολογιστεί η μείωση των εισοδημάτων που έλαβε χώρα κατά το 2012.

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, Μαρία Ηλιοπούλου, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα καλυφθούν και οι πεντέμισι χιλιάδες αιτήσεις που έγιναν.

Παράλληλα, τόνισε ότι πλέον κανένα παιδί δε θα μπορεί να μπαίνει με μέσο στους παιδικούς σταθμούς της Αθήνας.

skai.gr