Για τη ζύμη

• 400 γρ. αλεύρι σκληρό
• 120 ml. χλιαρό νερό (περίπου ίσως και λίγο παραπάνω)
• ½ κ. γ αλάτι
• 60 ml. ελαιόλαδο

Για το βράσιμο

• 1,5 λίτρο νερό
• 100 ml. ελαιόλαδο
• Αλάτι
• ξερό ανθότυρο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το νερό με το λάδι. Ζυμώνουμε να γίνει μια σφικτή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου.

Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγουμε το φύλλο αρκετά λεπτό. Το τυλίγουμε στο ξυλίκι, και το κόβουμε κατά μήκος τυλιγμένο.

Τα κομμάτια που προκύπτουν τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια πλευράς 1,5 εκατοστού περίπου.

Τα αλευρώνουμε να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τα βάζουμε σε μια σίτα. Όταν τελειώσουμε με όλη τη ζύμη τα αφήνουμε κατα μέρος να στεγνώσουν καλά.

Παράλληλα, σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με λίγο αλάτι να βράσει, ‘’τινάζουμε’’ τα ζυμαρικά μέσα στη σίτα να φύγει το επιπλέον αλεύρι και ρίχνουμε τα μισά απ’αυτά στην κατσαρόλα να βράσουν.

Τα άλλα μισά τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Όταν ροδίσουν ελαφρά και γίνουν τραγανά, τα αδειάζουμε μαζί με το λάδι τους στην κατσαρόλα που βράζουν τα υπόλοιπα.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μπόλικο τριμμένο τυρί.