Συνήθως όταν βγαίνει κανείς για φαγητό δε μετράει μόνο η γεύση των πιάτων αλλά και η παρέα. Ωστόσο, οι πελάτες εστιατορίου στο Άμστερνταμ θα πρέπει να ξεχάσουν όσα γνώριζαν καθώς θα πρέπει να αρκεστούν στη μοναξιά τους.

Το «Eenmaal» είναι το πρώτο εστιατόριο στον κόσμο όπου τα τραπέζια είναι αποκλειστικά για ένα άτομο και όπως εξηγεί η Marina van Goor που βρίσκεται πίσω από την ιδέα:

«Το Eenmaal είναι ένα συναρπαστικό πείραμα για εκείνους που ποτέ δεν βγαίνουν μόνοι τους για φαγητό αλλά και μια ελκυστική ευκαιρία για όσους επιλέγουν να φάνε μόνοι τους σε κάποιο εστιατόριo.

Όντας κάποιος μόνος του σε δημόσιο χώρο, και μάλιστα σε εστιατόριο, αισθάνεται άβολα και περίεργα και εμείς θέλουμε να σπάσουμε αυτό το ταμπού που υπάρχει απέναντι στους ανθρώπους που επιλέγουν να δειπνήσουν μόνοι τους».

Οι ιδιοκτήτες τονίζουν επίσης ότι με αυτό τον τρόπο δίνεται μια ευκαιρία στους πελάτες να γνωριστούν μεταξύ τους και ό,τι ήθελε προκύψει…

Το concept είναι δοκιμαστικό και η ανταπόκριση του κόσμου είναι αυτή που θα καθορίσει το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει το εστιατόριο ανοιχτό.

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook