Στην παραδοχή ότι θα γίνουν απολύσεις προχώρησε με δηλώσεις του ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζει, ωστόσο, ότι \”για κάθε υπάλληλο ο οποίος θα φεύγει θα έρχεται ένας ο οποίος σήμερα περιμένει στην… ουρά του ΑΣΕΠ\”.

\”Δεν θα είμαι υπουργός των απολύσεων, αλλά της αξιολόγησης\”, σημειώνει χαρακτηριστικά μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής.

Σχετικά με τη δεξαμενή απολύσεων, εξηγεί ότι \”το επόμενο βήμα θα γίνει μέσα από την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επίσπευση έκδοσης δικαστικών αποφάσεων\”, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων που εκμεταλλεύονται τους αργούς ρυθμούς απονομής της Δικαιοσύνης.

Σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζει ότι \”είναι λάθος της τρόικας να θέτει ποσοτικούς στόχους\”.

Επανέλαβε τέλος ότι θα ζητήσει χρόνο από την τρόικα για τη διαθεσιμότητα, δηλώνοντας βέβαιος ότι θα καταφέρει να πείσει τους δανειστές, \”καθώς θα δουν ότι υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στο κράτος\”.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook