Συγκεκριμένο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων για τη διετία 2011-2012 περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, προβλέπει τη μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΗ από 51% σε 34%, διατηρώντας το μάνατζμεντ, μείωση της συμμετοχής στη ΔΕΠΑ στο 34%, πλήρη πώληση της ΛΑΡΚΟ, προσέλκυση ιδιωτών σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΤΕ, είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, πώληση της συμμετοχής στον ΟΠΑΠ, πώλησης της συμμετοχής στα δημόσια καζίνο και μετοχοποίηση κρατικών λαχείων, αποκρατικοποίηση ΟΔΙΕ.

Επίσης, προβλέπει επέκταση των αδειών κινητής τηλεφωνίας το 2011 και επέκταση της σύμβασης παραχώρησης με τον ΟΠΑΠ για την αγορά τυχερών παιχνιδιών και προγνωστικών.

Στον τραπεζικό τομέα, προβλέπει μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στην Αγροτική Τράπεζα, κρατώντας όμως την πλειοψηφία, ενώ για το ΤΠΔ προβλέπει την πώληση του εμπορικού τμήματος και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προβλέπει μέχρι το 2013 να προχωρήσει σε μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook