Ο Παντελής Καψής είναι αναμφίβολα ένας από τους νέους υπουργούς της κυβέρνησης που αναμένεται να απασχολήσουν έντονα την επικαιρότητα, καθώς καλείται να διαχειριστεί την «καυτή πατάτα» της ΕΡΤ και να αναλάβει την ευθύνη για την αναδιάρθρωσή της.

Ο υφυπουργός για τα θέματα της ΕΡΤ δέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ για πολλούς χαρακτηρίζεται ως ο πλέον αρμόδιος να διαχειριστεί το ζήτημα εξαιτίας της μακράς του δημοσιογραφικής καριέρας, αλλά και της αντίστοιχης θέσης που είχε αναλάβει στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Καψής τονίζει ότι προτεραιότητα είναι να αρχίσει να εκπέμπει άμεσα η δημόσια τηλεόραση, ενώ ο ίδιος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε διαρκείς συσκέψεις με υπουργούς, νομικούς και εκπροσώπους των εργαζομένων.

«Για ένα διάστημα θα υπάρξει ένας ενδιάμεσος φορέας ωσότου προχωρήσουμε στη δημιουργία της νέας δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Ο σχετικός νόμος για τη θεσμική της συγκρότηση με όλες τις προβλέψεις για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της και με βάση το σχέδιο της Επιτροπής Αλιβιζάτου θα κατατεθεί σύντομα» τονίζει ο υφυπουργός στοχεύοντας αυτό να επιτευχθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν με βάση τις προβλέψεις για όσους είναι στο ενιαίο μισθολόγιο, ενώ χαρακτηρίζει βασικό μοχλό για την υλοποίηση του σχεδίου τον ειλικρινή διάλογο μεταξύ όλων και τη βούληση για την ανασυγκρότηση της Ραδιοτηλεόρασης.

Από την άλλη πλευρά οι συζητήσεις με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ εξακολουθούν να καταλήγουν σε αδιέξοδο, ενώ τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση με στόχο να αμβλυνθούν οι διαφορές που προς το παρόν είναι πολύ μεγάλες.

Μένει επίσης να διευκρινιστεί και το τι θα γίνει με την αποχώρηση των εργαζομένων από το Ραδιομέγαρο, κάτι που έχει ζητηθεί επιτακτικά από την κυβέρνηση ως προϋπόθεση για να λειτουργήσει ξανά η ΕΡΤ.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook