Η Νοορ Μπάσρα και η Νοορ Σέζα βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού τους. Εβρεχε κι εκείνες ευδιάθετες χόρευαν χαμογελαστές. Δεν μπορούσαν να φανταστούν πως το σκηνικό που καταγράφηκε από κινητό τηλέφωνο και διέρρευσε στη συντηρητική πόλη Τσίλας στο Πακιστάν θα οδηγούσε στη δολοφονία τους.

Ο λόγος; Ντρόπιασαν την τιμή της οικογένειας και το πλήρωσαν με τη ζωή τους. Τα δύο κορίτσια ηλικίας 15 και 16 ετών μαζί με τη μητέρα τους σκοτώθηκαν από τα πυρά πέντε ανδρών που τους περίμεναν έξω από το σπίτι. Η αστυνομία, έπειτα από καταγγελία του αδερφού των άτυχων κοριτσιών, ερευνά ως δράστη τον άλλο ετεροθαλή αδερφό τους που λέγεται πως θέλησε να ξεπλύνει την ντροπή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γυναίκες δολοφονούνται στο Πακιστάν επειδή προσέβαλαν την τιμή της οικογένειάς τους μέσω του χορού και του τραγουδιού. Πριν από λίγο καιρό άλλες τέσσερις κοπέλες είχαν δολοφονηθεί από τους κληρικούς του χωριού επειδή διασκέδαζαν σε γάμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 943 Πακιστανές έχασαν τη ζωή τους μέσα στο 2011 για λόγους τιμής.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook