Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων καλεί τους πολίτες της Κισάμου που επιθυμούν να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου να εγγραφούν στο παράρτημα Κισάμου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων.

Οι εγγραφές θα συνεχίζονται και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κάθε Πέμπτη 7.00-9.00 μ.μ. στην έδρα του σχολείου, Ελ. Βενιζέλου 1, 1ο Γυμνάσιο Χανίων, δίπλα στη Δημοτική Αγορά ή για τη διευκόλυνσή τους οι υποψήφιοι δύνανται να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Κισάμου.

Απαραίτητες προϋποθέσεις εγγραφής είναι:

1. οι εκπαιδευόμενοι να είναι ενήλικες (18 και άνω ή να συμπληρώνουν 18 έτη μέχρι τις 31/12/2013)
2. το απολυτήριο Δημοτικού
Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής: 1. Πιστοποιητικό γέννησης ή οικογενειακής κατάστασης
2. Απολυτήριο Δημοτικού ή Βεβαίωση φοίτησης εξωσχολικής χρήσης, αν οι υποψήφιοι έχουν φοιτήσει σε κάποιες τάξεις του Γυμνασίου.
3. Αστυνομική ταυτότητα
4. Συμπληρωμένη αίτηση (από το σχολείο)

Για τους αλλοδαπούς: Μεταφρασμένα τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και ο αντίστοιχος τίτλος του Δημοτικού σχολείου.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι θα κληθούν να περάσουν από διαδικασία συνέντευξης ενώπιον επιτροπής που συστήνεται από τη Δ/νση του ΣΔΕ Χανίων, προκειμένου να διαπιστωθεί η δέσμευσή τους για την παρακολούθηση του 2ετούς προγράμματος, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο .

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα των ΣΔΕ είναι Ευρωπαϊκό πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο, η φοίτηση είναι διετής και ο τίτλος σπουδών που αποκτούν οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι είναι ισότιμος με τον Απολυτηρίου τίτλο Γυμνασίου της τυπικής εκπαίδευσης (Ν2525/1997).

Στην Ελλάδα λειτουργούν 58 Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ένα σε κάθε Νομό (και τα 7 σε καταστήματα κράτησης), ενώ το ΣΔΕ Χανίων έχει και δύο παραρτήματα (τμήμα εκτός έδρας Κισάμου και τμήμα εκτός έδρας Πλατανιά). Είναι από τα μεγαλύτερα ΣΔΕ στην Ελλάδα και τα τρία τελευταία χρόνια διακρίνεται στο Διαγωνισμό του Βραβείου Αειφόρου Σχολείου.

Ευχαριστίες

\”Η Δ/ντρια, οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων επιθυμούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους και διά του τύπου στους επισκέπτες και εθελοντές του ΣΔΕ Χανίων, οι οποίοι επισκέφτηκαν το τμήμα μας στην Κίσαμο και με την προθυμία τους στο κάλεσμά μας μετέδωσαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες στους εκπαιδευόμενους του Α΄ και Βκύκλου σπουδών.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε θερμά:

Τη Σεβαστή Καθηγουμένη αδελφή Θεοξένη και την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγήςπου αγκάλιασε και στήριξε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και έμπρακτα μέσα από την εμπειρία σας εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι βιώσαμε τη σχέση μας με την κτίση. Έτσι, γνωρίσαμε την Ι. Μ. Αγ. Κυριακής κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης που οργάνωσαν για το ΣΔΕ Χανίων (για τα δύο από τα 10 τμήματα του σχολείου μας) στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Τα εδώδιμα άγρια χόρτα της Κρήτης και η συμβολή τους στην υγεία» στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ι. Μ. Αγ. Κυριακής στις 13/4/2013.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ παρουσιάστηκε από τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ σε εκδήλωση που οργάνωσαν για μας οι αδελφές στις 14/6/2013 στον ίδιο χώρο.

Την κ. Καψωμένου Χρυσούλα, φυσικό, για την συμμετοχή της στην παρουσίαση του πρότζεκτ μας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ι. Μ. Αγ. Κυριακής στις 13/4/2013 και την καταπληκτική παρουσίασή της που μοιράστηκε μαζί μας με θέμα την προώθηση της κρητικής διατροφής.

Την κ. Δρακάκη Δήμητρα, Διευθύντρια του καταστήματος των Αγροτικών Φυλακών Αγιάς, καθώς και την κ. Χατζή Ζωή και κ. Τσόντου Ελένη, από την Κοινωνική Υπηρεσία του καταστήματος, οι οποίες κατά την επίσκεψη στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς στις 13/4/2013 συντέλεσαν, προκειμένου να γίνει βιωματικό εργαστήριο στα πλαίσια της θεματικής ενότητας «Ανθρώπινα Δικαιώματα» στο πλαίσιο του Κοινωνικού Γραμματισμού που διδάσκεται στα ΣΔΕ.

Τον κ. Μανόλη Αναγνωστάκη, συνταξιούχο δάσκαλο, ο οποίος με ιδιαίτερη προθυμία και πνεύμα εθελοντισμού δέχτηκε να μεταλαμπαδεύσει στους εκπαιδευόμενους την πολύτιμη λαϊκή τέχνη της καλαθοπλεκτικής.

Το πολύωρο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11/06/2013 στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτισμικής -Αισθητικής Αγωγής που διδάσκεται στα ΣΔΕ.

Τον κ. Μπορμπουδάκη Αντρέα, Διευθυντή ΕΠΑΣ Κισάμου, ο οποίος επισκέφτηκε το παράρτημα του ΣΔΕ Χανίων στις 12 Ιουνίου 2013 και ενημέρωσε τους εκπαιδευόμενους για τη συνέχιση της εκπαίδευσής τους μετά το Γυμνάσιο, στο πλαίσιο της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας που διδάσκεται στα ΣΔΕ.

Τον Εμπορικό Σύλλογο Κισάμου και τον κ. Νίκο Βερυκάκη, γραμματέα του Συλλόγου, που παρουσίασε το έργο του εμπορικού συλλόγου, ενώ ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τις δεξιότητες εξεύρεσης εργασίας, τον τρόπο συνεντεύξεων και γενικότερα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν υποψήφιους εργαζόμενους αλλά και εργοδότες, στο πλαίσιο της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας που διδάσκεται στα ΣΔΕ.

Τον εκπαιδευόμενο, κ. Νίκο Μαρεντάκη και αντιπρόεδρο του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΩΓΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ», ο οποίος την Τετάρτη 19/06/2013 στο πάρκο «Χρήστος Πολέντας» στις Βουκολιές ενημέρωσε τους συνεκπαιδευόμενούς του σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Συμβουλευτικών υπηρεσιών του σχολείου που στελεχώνονται τα ΣΔΕ για τη δημιουργία και λειτουργία του πάρκου, καθώς και το τεράστιο έργο του συλλόγου. Μέσα από τη συγκινητική του αφήγηση, καθότι ο ίδιος έχει βιώσει το χαμό του παιδιού του σε τροχαίο ατύχημα, μοιράστηκε με τους εκπαιδευόμενους και τη δυνατή εμπειρία πώς είναι να μετατρέπει ένας γονιός τον αβάσταχτο πόνο σε αγώνα ζωής για τη στήριξη δεκάδων οικογενειών θυμάτων τροχαίων και όχι μόνο.

Τον κ. Πατεράκη, αρχαιολόγο, και κ. Μουντάκη Γιώργο για την ξεχωριστή ξενάγησή τους στους εκπαιδευόμενους κατά την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κισσάμου και την υλοποίηση βιωματικού εργαστηρίου στις 5/6/2013 στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας της Κοινωνικής Εκπαίδευσης «Η πολιτιστική κληρονομιά και η συμβολή της στην τοπική ανάπτυξη».
Τον ιερέα Ιωάννη Λουπασάκη που ενθάρρυνε τους εκπαιδευόμενους να ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο την τελευταία Παρασκευή των Χαιρετισμών.

Το Αννουσάκειο Ίδρυμα που πάντα μας δέχεται φιλόξενα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook