Το πρόσφατο περιστατικό με το ναυτικό ατύχημα και το jet ski, φέρνει στην επιφάνεια μια σειρά από θέματα που θα πρέπει πρώτα απ\’ όλους εμείς οι πολίτες να λάβουμε σοβαρά υπόψιν και να σταματήσουμε να λειτουργούμε χωρίς ωριμότητα και σοβαρότητα πέραν του ότι η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες.

Οι πιθανότητες που καταγράφονται στατιστικά αναφορικά με τέτοιου είδους ατυχήματα είναι πολύ μικρές ωστόσο πολλές φορές έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα είτε από σύμπτωση, είτε τη κυριολεξία την τελευταία στιγμή.

Μας χαρακτηρίζει μια επιχειρηματική ελαφρότητα όσον αφορά τους επιχειρηματίες που νοικιάζουν jet ski σε άτομα χωρίς δίπλωμα χειριστή ταχύπλοου σκάφους, τόσο σε Έλληνες όσο και σε αλλοδαπούς, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως και όσοι έχουν δίπλωμα μπορούν με ασφάλεια να πλοηγήσουν ένα τέτοιο μηχάνημα.

Σε κάθε περίπτωση είναι πραγματικά αμαρτία να χύνεται αίμα χωρίς λόγο από απερισκεψία .

Σήμερα άλλωστε στις 4 παρα 15 το απόγευμα θα λάβει χώρα στην τηλεοπτική εκπομπή \”ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ \” της τηλεόρασης Creta , σχετική συζήτηση για την ασφάλεια στην θάλασσα, και την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Κ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook