Υλικά

• 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε μερίδες
• 5 Μελιτζάνες φλάσκες
• 2 μεσαία κρεμμύδια τριμμένα
• 1 κιλό ώριμες ντομάτες
• 6 φέτες γραβιέρα Χανίων
• 2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
• 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
• Νερό (ανάλογο)
• ½ ποτήρι ελαιόλαδο
• 2 φύλλα δάφνης
• πάπρικα
• ρόζ & πράσινους κόκκους πιπέρι
• αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζετε, τις αφήνετε λίγο να βγάλουν τα υγρά τους, τις ξεπλένετε και τις απλώνετε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

Σένα τηγάνι ρίχνετε λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις αφήνετε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί.

Στη συνέχεια προσθέτετε το κρέας, νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου 30'.Όταν το κρέας τραβήξει όλο το νερό, προσθέτετε τον πελτέ το κρασί, την τριμμένη φρέσκια ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα, αλάτι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν τα υλικά για περίπου 1 ½ ώρα.Αφήνετε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Παίρνετε μια φέτα μελιτζάνας, τοποθετείτε ένα κομμάτι κρέας στη μέση της, κλείνετε από πάνω με άλλη μια φέτα μελιτζάνας και τις καρφιτσώνετε με οδοντογλυφίδες στις άκρες. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν οι μερίδες του κρέατος

Τοποθετείτε τις μελιτζάνες με το κρέας σε γάστρα, ρίχνετε ανάμεσά τους και από πάνω (μέχρι περίπου τη μέση) τη σάλτσα μέσα στην οποία μαγειρέψατε το κρέας, προσθέτετε από πάνω τους κόκκους πράσινο και ροζ πιπέρι και βάζετε τη γάστρα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Στο τελευταίο πεντάλεπτο προσθέτετε τις φέτες γραβιέρας και γκρατινάρετε.