Με χειρουργική επέμβαση απο καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται η προσπάθεια διάσωσης του μικρού Κρητικού αιγάγρου ο οποίος είχε εντοπιστεί τραυματισμένος στην νησίδα Θοδωρού απο προσωπικό της Διεύθυνσης Δασών Χανίων (δείτε εδώ).

Ο μόλις τεσσάρων μηνών Θοδωρής – όπως τον \”βάφτισαν\” οι διασώστες του – σχεδόν ένα μήνα μετά την ανεύρεση διάσωση και περίθαλψή του μετά τις εργαστηριακές και ιατρικές φροντίδες της κτηνιάτρου Μ. Καμπουράκη, ειδικής συνεργάτιδας του σταθμού Αλκυόνης ΑΝΙΜΑ, κρίθηκε αναγκαίο να χειρουργηθεί καθώς διαπιστώθηκε  πως πάσχει από ολική ρήξη χιαστών.

Έτσι σήμερα το μεσημέρι αναχωρεί απο Χανιά με πτήση ειδικού αεροσκάφους της Aegean για την Θεσσαλονίκη απ΄ όπου θα παραληφθεί από το Δασαρχείο της πόλης για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να χειρουργηθεί απο καθηγητή της Κτηνιατρικής σχολής.

Όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Δασών Χανίων \”αυτή θεωρούμε ότι πρέπει να είναι η μεταχείριση των “ριζίτικων συμβόλων” του τόπου μας, και όχι η άλλη.

Ευχαριστούμε θερμά για τις δωρεάν υπηρεσίες τους, τόσο την κτηνίατρο όσο και την αεροπορική εταιρεία, Aegean, που στην λογική της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, διασώζουμε τον νεαρό αίγαγρο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook