Συνεχίζονται οι ανοιχτές συζητήσεις για το μέλλον της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Στις 18:15 στο στούντιο θα διεξαχθεί συζήτηση για «το ραδιόφωνο που θέλουμε», ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιείται ανοιχτή συζήτηση στο προαύλιο της ΕΡΤ με θέμα «το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ στην κοινωνία». Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 στη Λ.Στρατού, στις 20:00 έχει προγραμματισθεί δημόσια συζήτηση για την υγεία. Η βραδιά θα κλείσει για άλλη μια φορά με πολύ μουσική.

Ειδικότερα, εκτός του καθημερινού ενημερωτικού προγράμματος και των δελτίων ειδήσεων που μεταδίδονται από την ΕΡΤ (μέσω της EBU), οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση έχουν προγραμματίσει για σήμερα, Δευτέρα στις 18:15 συζήτηση για «το ραδιόφωνο που θέλουμε».

Στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στο στούντιο θα συμμετάσχουν οι Μενέλαος Καραμαγγιώλης – Σκηνοθέτης, Γιώργος Μητρόπουλος – Παραγωγός μουσικών εκπομπών, Κώστας Αρβανίτης – Δημοσιογράφος, Δντης Ρ.Σ. Στο κόκκινο 105,5, Γιώργος Πλειός – Καθηγητής τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ Παν/μίου Αθηνών, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Μάρω Δήμα, Χρήστος Καρακώστας και Γιάννης Πετρίδης, ο Γιάννης Αγγελάκας – Τραγουδοποιός και ο εκπρόσωπος της EBU Πιέρ Ιβ Τριμπολέ. Την επιμέλεια και παρουσίαση της συζήτησης έχει ο Πάνος Χρυσοστόμου, ραδιοφωνικός παραγωγός και Δντης του Kosmos 93.6.

Την ίδια ώρα, από τις 18:30 έως τις 21:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση στο προαύλιο της ΕΡΤ με θέμα «το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ στην κοινωνία».

Εισηγητές θα είναι οι Βασίλης Αλεξόπουλος (Διευθυντής του Αρχείου-Μουσείου ΕΡΤ), Γιώργος Παπανικολάου (Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου), Δημήτρης Δασκαρόλης (Δίκτυο για την Ψηφιακή Απελευθέρωση) και Αντώνης Μπρούμας (Δικηγόρος, Πρωτοβουλία για το Αρχείο ΕΡΤ).

Η βραδιά θα κλείσει μουσικά: Στις 21:30 έχει προγραμματισθεί συναυλία της Ευρυδίκης και του Δημήτρη Κοργιαλά. Θα ακολουθήσει ο Μάνος Μουντάκης και οι μουσικοί του με κρητικά τραγούδια και εν συνεχεία οι Omerta και Intifanda.

Εν τω μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη, στις 20:00 έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού, όπου θα πραγματοποιηθεί δημόσια συζήτηση για την «Υγεία».

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 υπενθυμίζουν ότι «λίγο πριν συμπληρώσουμε τρεις εβδομάδες από το \”μαύρο\” στη δημόσια ραδιοτηλεόραση κι ενώ η παγκόσμια κοινότητα, οι πολίτες, φορείς, οργανώσεις, σωματεία, απαιτούν την άμεση λειτουργία και την εκπομπή των προγραμμάτων της ΕΡΤ, η κυβέρνηση κωφεύει. Κωφεύει και στην εντολή του ΣτΕ για άμεση εκπομπή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 συνεχίζουμε τον αγώνα για μια ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλόραση».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 συνεχίζουν να εκπέμπουν καθημερινά δελτία ειδήσεων στις 13:00, στις 17:00 και στις 20:00.
«Η ΕΡΤ σηματοδοτεί τον αγώνα για τη δημοκρατία και γίνεται πραγματικός πομπός της κοινωνίας που αγωνίζεται» επισημαίνουν στο blog τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Παρακολουθείστε τις ανοιχτές συζητήσεις και τις συναυλίες στο ERTOPEN.

Δείτε σε live steaming το ζωντανό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook