Ναρκωτικά νέας γενιάς με το όνομα «σιρόπια του βιασμού» τα οποία μειώνουν τις αντιστάσεις και προκαλούν απώλεια μνήμης έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά παραισθησιογόνων ουσιών προκειμένου ο βιασμός να καταστεί ευκολότερος.

Πρόκειται για νέες εξελιγμένες ουσίες σε υγρή μορφή οι οποίες προκαλούν απώλεια μνήμης, μείωση των αντιστάσεων και όχι μόνο διευκολύνουν το «έργο» των βιαστών, αλλά τους βοηθούν να γλιτώσουν και τη σύλληψη, καθώς είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν μέσω εργαστηριακών εξετάσεων επειδή αποβάλλονται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό.

Τα ναρκωτικά νέας γενιάς, έκαναν την εμφάνιση τους και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας 27χρονος είχε στήσει μικρό «σούπερ μάρκετ» με «σιρόπια βιασμού». Στο σπίτι του βρέθηκε 1 κιλό και 815 γραμμάρια της ουσίας GBL και άλλα συνθετικά διεγερτικά ναρκωτικά, όπως η μεφεδρόνη και η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη γνωστή και ως «κοκαΐνη των φτωχών».

Χαρακτηριστικό είναι πως τα ναρκωτικά του βιασμού διακινούνται online και έχουν κάνει θραύση στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία, αναφέρει το Εθνος.

Πως θα τα ξεχωρίσετε

Οι ουσίες αυτές δυστυχώς, είναι άχρωμες, άοσμες και άγευστες και αναμειγνύονται στο ποτό χωρίς να δημιουργούν κάποια διαφορά, επομένως το μόνο αποτελεσματικό μέτρο είναι να διαπιστώνουν οι καταναλωτές αλκοόλ, πως το ποτό που έχουν παραγγείλει είναι από εμφιαλωμένο μπουκάλι.

Σε περίπτωση ωστόσο που υπάρχουν υποψίες πως έχετε πέσει θύμα των «ναρκωτικών του βιασμού» και πάλι είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η ουσία, καθώς είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να αποβάλλεται γρήγορα από τον οργανισμό. Μερικά από τα συμπτώματα πάντως, είναι ο ίλιγγος, η μυϊκή ατονία, η δύσπνοια, προβλήματα κινητικότητας και όρασης, η εφίδρωση, η πτώση της αρτηριακής πίεσης ενώ πολλές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε κώμα ή και θάνατο.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook