«Φτερά έκανε» δωρεά 100 εκατομμυρίων δραχμών του βιομηχάνου Κωνσταντίνου Λούλη προς τη Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, σύμφωνα με καταγγελία του ιδίου του επιχειρηματία.

Επιπλέον, αντί του έργου για ηλικιωμένους στη μνήμη της μητέρας του, στήθηκε ίδρυμα που επιδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα, με ταμία τη σύζυγό του, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει.

«Το λάθος μου ήταν ότι στο πρόσωπό του είδα τον αείμνηστο Χριστόδουλο και του εμπιστεύτηκα αυτά τα χρήματα» δήλωσε ο βιομήχανος για τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου και στην εκπομπή «Όλα στη φόρα» του Γιώργου Κουμιώτη.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 14 χρόνια, όταν ο αλευροβιομήχανος, στη μνήμη της μητέρας του, Εύης Λούλη, έκανε δωρεά προς τη Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού το ποσό των 100 εκατομμυρίων δρχ., ώστε να δημιουργηθεί στον Αλμυρό το «ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΕΥΗΣ ΛΟΥΛΗ Η ΑΓΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ».

Από το εξώδικο του κ. Λούλη κατά της Μητρόπολης και του μητροπολίτη προκύπτει ότι όχι μόνο το έργο δεν έγινε, αλλά τα χρήματα έκαναν… φτερά έπειτα από συνεχόμενες αναλήψεις και επιπλέον στήθηκε ίδρυμα που επιδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα, στο οποίο ως ταμίας εμφανίζεται η σύζυγος του κ. Λούλη, χωρίς η ίδια και ο σύζυγός της να έχουν την παραμικρή ιδέα.

Πηγή: e-volos.gr