Εκατό εκατομμύρια δολάρια κοστίζει η περιοδεία του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στη «μαύρη ήπειρο» που ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Τα στρατιωτικά αεροπλάνα που επιστρατεύτηκαν για το ταξίδι του πλανητάρχη μετέφεραν συνολικά 56 οχήματα και 14 λιμουζίνες.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η μετάβαση του πλανητάρχη και της συζύγου του, Μισέλ , σε τρεις χώρες της Αφρικής, Σενεγάλη, Νότιο Αφρική και Τανζανία, επιβάρυνε με το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων την…. τσέπη των Αμερικανών φορολογουμένων.

Για λόγους ασφαλείας, όπως αναφέρει η Washington Postm , τα στρατιωτικά αεροπλάνα που επιστρατεύτηκαν για το ταξίδι του πλανητάρχη μετέφεραν συνολικά 56 οχήματα και 14 λιμουζίνες.

Σήμερα, ο ένοικος του Λευκού οίκου μεταβαίνει στον τελευταίο σταθμό της αφρικανικής περιοδείας του την Τανζανία. Αύριο, η Μισέλ Ομπάμα θα παραστεί στην Διάσκεψη των Πρώτων Κυριών της Αφρικής όπου θα δώσει το \”παρών\” και η προκάτοχός της, Λόρα Μπους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βρέθηκε στο στόχαστρο όχι μόνο για το κόστος του ταξιδιού του στην Αφρική αλλά και γιατί επέλεξε κατά την επίσκεψή του να μην μεταβεί στον τόπο καταγωγής του, την Κένυα.

Εκτός από τον πλανητάρχη και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δέχεται τα πυρά του αμερικανκού Τύπου για τα ακριβά ταξίδια του .

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Αμερικανός αντιπροέδρος έκανε περιοδεία στη «Γηραιά Ήπειρο και μόνο για τις λιμουζίνες που χρησιμοποίησε στις μετακινήσεις του, επιβάρυνε το αμερικανικό ταμείο με το ποσό των 321 χιλιάδων δολαρίων ενώ η διαμονή του σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Παρίσι, κόστισε 585 χιλιάδες δολάρια .

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook