Πριν από τρεις μήνες το γύρω του κόσμου έκανε η είδηση που ήθελε τον ίδιο τον Sergio Marchionne να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εκμεταλλευτούμε τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει στον τομέα εξέλιξης του νέου Grand Cherokee. To αυτοκίνητο φέρει σημαντικά στοιχεία που έχουμε έως σήμερα αγνοήσει».

Έτσι το project που περιλαμβάνει την εξέλιξη ενός νέου τετρακίνητου αυτοκινήτου για τις Maserati και Alfa Romeo το οποίο θα βασίζεται στο καθαρόαιμο αμερικάνικο SUV προχωρά με ακάθεκτους ρυθμούς, ενώ η είδηση που ήθελε την έκδοση της Maserati να εφοδιάζεται με μηχανικό σύνολο της Ferrari πλέον επισημοποιείται! Οι σχετικές δηλώσεις του Sergio Marchionne έγιναν αυτές τις ημέρες στην έκθεση του Ντιτρόιτ.

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2012 (με πιθανή διάθεση στην αγορά το 2013), ενώ τα μηχανικά σύνολα που θα χρησιμοποιεί θα είναι διάταξης V8 ή ακόμη και V12! Περισσότερα τεχνικά στοιχεία σχετικά με αυτά τα σύνολα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, πέρα από το γεγονός ότι θα είναι «σχεδιασμένα» από τη Ferrari, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως δεν είναι οι κινητήρες που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή σε 458 Italia, και 599 GTB.

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook