Χιλιάδες γυναίκες έλαβαν χθες μέρος στις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Σαναά και σε άλλες πόλεις της Υεμένης, σε μια προσπάθεια να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις δηλώσεις του προέδρου της χώρας, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, περί παραβίασης του Ισλάμ σε περίπτωση κοινής συμμετοχής ανδρών και γυναικών κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για περίπου 5.000 γυναίκες τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στη βιομηχανική πόλη Τάιζ, νότια της πρωτεύουσας.

Αρκετές αυτές που συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίας φορούσαν μαύρα φορέματα και είχαν τα πρόσωπα καλυμμένα ενώ φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου της χώρας, διακηρύσσοντας ότι η θρησκεία δεν απαγορεύει κάτι τέτοιο. «Φαίνεται ότι ο πρόεδρος Σάλεχ απέτυχε σε όλες τις προσπάθειές του να πείσει τους φύλαρχους και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας να χτυπήσουν όσους ζητούν να αποχωρήσει κι έτσι επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη θρησκεία, ειδικά αφού είδε ότι χιλιάδες γυναίκες έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις», επισήμανε η Σαμία αλ Αγμπάρι, ηγετικό στέλεχος του κινήματος κατά του προέδρου.

«Αν ο Σάλεχ είχε διαβάσει το Κοράνι δε θα μας κατηγορούσε χρησιμοποιώντας τέτοια επιχειρήματα», ανέφερε μια διαδηλώτρια, ονόματι Μάγδα. Και πρόσθεσε, λέγοντας ότι «ζητάμε να δικαστεί σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο».

Πάνω από 116 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με άνδρες των υπηρεσιών Ασφαλείας με τους δυτικούς αναλυτές να εκφράζουν φόβους ότι η σύγκρουση ενδέχεται να κλιμακωθεί στη χώρα των 23 εκατ. ανθρώπων όπου σχεδόν όλοι οι πολίτες διαθέτουν όπλα.


zougla

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook