Απόρριψη από την  Περιφέρεια Κρήτης, έλαβε ο δήμος Αποκόρωνα για έργο ύδρευσης που θα κάλυπτε Κόκκινο Χωριό και Φονέ.

Το έργο που προβλέπει την κατασκευή δεξαμενών αποθήκευσης και ενίσχυση διανομής πόσιμου νερού στο δήμο Αποκόρωνα, απορρίφθηκε από την Περιφέρεια καθώς δεν έφερε περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Σε ανακοίνωσή της η αντιπολίτευση του δήμου Αποκόρωνα "ΕΜΑΑΚ" με επικεφαλής το Χαράλαμπο Κουκιανάκη, αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Το προαναφερθέν απενταγμένο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 1272100 ευρώ θα κάλυπτε την κατασκευή δύο δεξαμενών συνολικής χωρητικότητας 1100 κυβικών μέτρων νερού σε Κόκκινο χωριό & Φονέ καθώς και ενίσχυση δικτύων διανομής πόσιμου νερού αρκετών χιλιομέτρων.

Επιπροσθέτως το πρόγραμμα προέβλεπε αντικατάσταση αντλιοστασίου ΣΑΜΩΝΑ κ.α

Η προχειρότητα και η έλλειψη συντονισμένων οδηγιών από πλευράς της Δημοτικής Αρχής ως προς την επαρκή πληρότητα και ωριμότητα της προτεινόμενης πράξης, είχε ως αποτέλεσμα την αρνητική αξιολόγηση και απόρριψη του έργου από πλευράς της Περιφέρειας μιας και δεν είχε υποβληθεί η απαιτούμενη περιβαλλοντική αδειοδότηση για το σύνολο του προτεινόμενου έργου.

Καλούμε τον κ Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του και του προτείνουμε να προβεί στην συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενη από μέλη όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου με στόχο την ένταξη του έργου στον Άξονα Προτεραιότητας " Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφ. Κρήτης " του Επιχειρησιακού Προγράμματος " Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου, το οποίο θεωρούμε πρώτη προτεραιότητος για τις ανάγκες του Δήμου και την ανάπτυξη της περιοχής".