Μέχρι τον Αύγουστο τίθεται σε ισχύ το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Αστικής Κινητικότητας» το οποίο θα εφαρμοστεί και στο Νομό Ηρακλείου και προβλέπει τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στα αστικά λεωφορεία σε συγκεκριμένες ώρες μετακίνησης.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια είχε ξεκινήσει από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αστικών ΚΤΕΛ Ελλάδος, κ. Καλλέργου Βουλγαράκη τον περασμένο Νοέμβριο σε συνάντηση που είχε γίνει και όπου ξεκίνησε η προσπάθεια.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες με τον τότε Υφυπουργό Εργασίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, σε συνάντησή τους στις 27 Νοεμβρίου 2012, είχε εκφραστεί υπέρ της δυνατότητας παροχής δωρεάν εισιτηρίου για τους ανέργους και είχε δεσμευτεί για «το σχεδιασμό ενός προγράμματος που θα «ακουμπούσε» σε κοινοτικά κονδύλια», όπως συγκεκριμένα είχε δηλώσει.

Το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την δωρεάν μετακίνηση ανέργων θα εφαρμοστεί στη χώρα μας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και 34 ακόμη Αστικά ΚΤΕΛ της χώρας, ενώ για το Νομό Ηρακλείου μένει να καθοριστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες και οι ώρες μετακίνησης.

Όπως δήλωσε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «την ώρα που η ανεργία στη χώρα μας αγγίζει το ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, ενώ σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου, οι άνεργοι ξεπερνούν τους 25.000, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί ανάσα για τους ανέργους.

Τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν έμπρακτα το πραγματικό ενδιαφέρον της Πολιτείας σε συμπολίτες μας που χρήζουν την ενεργή στήριξή μας και οι οποίες από μόνες τους δε φθάνουν.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον Πρόεδρο κ. Βουλγαράκη, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και τα στελέχη των 36 αστικών ΚΤΕΛ της χώρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και βέβαια στον πρώην Υφυπουργό Εργασίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook