Μια ακόμα σημαντική παρέμβαση που αλλάζει την εικόνα της περιοχής των εργατικών κατοικιών στο Γάζι, πρόκειται να υλοποιηθεί από τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου.

Με την κατασκευή ποδηλατοδρόμου και πεζοδρομίων, που θα ξεκινάνε από την Αμμουδάρα και θα καταλήγουν στην πλατεία του Πολύδροσου, αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η ευρύτερη περιοχή, γίνεται πιο εύκολη και ελκυστικότερη η πρόσβαση από και προς την Αμμουδάρα, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να απολαμβάνουν με ασφάλεια τη βόλτα με το ποδήλατο.

Το πρώτο σημείο παρέμβασης είναι στην λεωφόρο Πολύδροσου (από την Α. Παπανδρέου στην Αμουδάρα έως την Εθν. Αντιστάσεως στον Ι. Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης), το οποίο περιλαμβάνει ανατολικά την κατασκευή ποδηλατοδρόμου αμφίδρομης κίνησης σε πεζοδρόμιο συνολικού πλάτους 3 μ., τοποθέτηση φωτιστικών ιστών και εμπόδια προστασίας των ποδηλατιστών, ενώ στη δυτική πλευρά θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο πλάτους 2,50 μ. με ηλεκτροφωτισμό και πλάκες διέλευσης ΑμεΑ.

Το δεύτερο σημείο είναι στις οδούς Εθν. Αντιστάσεως, Εμμ. Ξάνθου & Μακρυγιάννη και Ρ. Φεραίου, όπου ο ποδηλατόδρομος διασταυρώνει την οδό Εθν. Αντιστάσεως συγκλίνοντας προς τον έναντι δρόμο της Εμμ. Ξάνθου.

Η διαμόρφωση γίνεται εκατέρωθεν των οδών αφήνοντας ενδιάμεσα χώρο διέλευσης οχημάτων με τον ίδιο τρόπο που χαράζεται στην λεωφόρο Πολύδροσου και ολοκληρώνεται στην ομώνυμη πλατεία. Θα τοποθετηθούν επίσης καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων, φωτισμός και θα γίνουν φυτεύσεις πρασίνου.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης επισκέφτηκε τους δρόμους που θα πραγματοποιηθεί το έργο, μαζί και με τους αντιδημάρχους Αρ. Σαλούστρο, Μ. Σαμόλη και Χ. Κουτσογιάννη και σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια ακόμα στοχευμένη παρέμβαση, η οποία αποτελεί συνέχεια της πλατείας που διαμορφώσαμε στο Πολύδροσο, των διανοίξεων και των ασφαλτοστρώσεων που έχουμε κάνει στην περιοχή, μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησής της.

Όπως γίνεται πλέον αντιληπτό, εκτός από τα μεγάλα και σημαντικά έργα ανάπτυξης και υποδομών που έχουμε σε εξέλιξη, προσπαθούμε βήμα – βήμα να βελτιώσουμε και την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του τόπου μας.

Κάνουμε τις γειτονιές μας πιο όμορφες, πιο λειτουργικές, πιο ελκυστικές για όλους. Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το πρόγραμμα ανάπτυξης που έχουμε χαράξει και παρά τις πολλές αντιξοότητες, σημειώνουμε πρόοδο σε όλους τους τομείς.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την πολύτιμη βοήθειά του, καθώς και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας αλλά και της Διαχειριστικής Αρχής.

Είναι άξιο συγχαρητηρίων το έργο που επιτελούν και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που έχουμε τόσο ικανούς συνεργάτες στο δήμο μας και στην Περιφέρεια. Άλλωστε, αν δεν δούλευαν όλοι τους με τέτοιο ζήλο, τίποτα δεν θα ήταν ίδιο στο Μαλεβίζι».

Το έργο είναι έτοιμο για δημοπράτηση, με προϋπολογισμό 900 χιλ. ευρώ και χρηματοδότηση από το Ε. Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook