Περαιτέρω μείωση κατά 10,1% σημειώθηκε το α΄ τρίμηνο εφέτος στους μισθούς των εργαζομένων σε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, εκτός από τον πρωτογενή τομέα, τον δημόσιο τομέα και τους τομείς υγείας και εκπαίδευσης.

Αυτό προκύπτει από ένα νέο δελτίο, με την ονομασία «Δείκτης Μισθών», που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, ο δείκτης μισθών παρουσιάζει μείωση 10,09% το α΄ τρίμηνο 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριμήνου 2012, έναντι μείωσης 7,76% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.

Με βάση, επίσης, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο εν λόγω δείκτης είχε μειωθεί κατά 4,25% σε μέσα επίπεδα το 2011 και κατά 5,52% το 2012.

Όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ, για τον υπολογισμό του δείκτη χρησιμοποιούνται οι ακαθάριστες αμοιβές προς τις ώρες εργασίας.

Οι ακαθάριστες αμοιβές περιλαμβάνουν τους μισθούς και τα ημερομίσθια, (τακτικές αμοιβές και υπερωρίες), τα επιμίσθια και τις έκτακτες αμοιβές (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επίδομα αδείας και κάθε μορφή bonus που δεν καταβάλλεται τακτικά), καθώς και τις αμοιβές για ημέρες που δεν πραγματοποιήθηκε εργασία (για παράδειγμα ημέρες άδειας, αργίας, κύησης, λοχείας, ασθένειας, αποζημιώσεις απόλυσης, κ.λπ.).

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook