«Δεσμευτήκαμε να προβούμε σε εθελοντικό διπλασιασμό για τρία έτη της φορολογίας τόσο για τα πλοία υπό ελληνική σημαία όσο και για τα πλοία ξένων σημαιών που διαχειρίζονται εταιρίες εγκατεστημένες στην Ελλάδα, πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση των δημοσιονομικών εσόδων την κρίσιμη προσεχή περίοδο», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρος Βενιάμης στο σημείωμά του με αφορμή την ετήσια έκθεση της ένωσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης της ελληνικής οικονομίας αυτή την δύσκολη περίοδο από την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία.

«Η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε τον αγώνα της σταθεροποίησης και επανεκκίνησης της εθνικής οικονομίας. Από την πρώτη στιγμή, η ναυτιλιακή κοινότητα ανταποκρίθηκε και δήλωσε παρούσα και πρόθυμη να συνεισφέρει στην προσπάθειά της αυτή».

Στη συνέχεια στο σημείωμα του κ. Βενιάμη προστίθεται: «Επισημαίνεται εξάλλου ότι τα έσοδα του κράτους ενισχύονται ήδη και από την υποχρέωση των πλοίων υπό ξένη σημαία, των διαχειριζόμενων από εταιρίες εγκατεστημένες στην Ελλάδα, να πληρώνουν από το 2013 ετήσιο φόρο χωρητικότητας».

Τέλος σημείωσε ότι «σε κάθε περίπτωση, οι αντίξοες οικονομικές συγκυρίες που συντρέχουν τόσο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε συνδυασμό με την ύφεση της διεθνούς ναυτιλιακής αγοράς, καθιστούν επιβεβλημένη την αγαστή συνεργασία εφοπλισμού και πολιτείας, προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική και επομένως βιώσιμη η ελληνόκτητη ναυτιλία μας και να συνεχίσει εγκατεστημένη στην Ελλάδα να αποτελεί τον κυριότερο παραγωγικό πυλώνα. Αυτό αποτελεί όχι μόνο επιχειρηματικό, αλλά κυρίως, εθνικό στόχο μας. Στη δύσκολη αυτή πορεία προς την αναγέννηση της χώρας, η ναυτιλία των Ελλήνων θα σταθεί αξιόπιστος αρωγός».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook