Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 2 Ιουλίου 2013, από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου “Εφαρμογή Σχεδίου Πόλεως”, σε πολεοδομικές ενότητες της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας.

Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων, ανέρχεται στις 820.000 €, ενώ ο χρόνος ολοκλήρωσης του προσδιορίζεται στους οκτώ μήνες.

Την ικανοποίηση του για την υπογραφή της σύμβασης εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

 “Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπονται εργασίες οδοποιίας εντός σχεδίου πόλεως και συγκεκριμένα εντός Πολεοδομικών Ενοτήτων ΠΕ1 (Πάνω Σούδα), ΠΕ2 (Κάτω Σούδα) και ΠΕ4 (Δασύλλιο) της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, σε θέσεις, που υποδείχθηκαν από τις Υπηρεσίες μας, προκειμένου να βελτιωθεί το δημοτικό οδικό δίκτυο και να αποκατασταθεί η οδική ασφάλεια”, τόνισε ο κ. Σκουλάκης, προσθέτοντας ότι θα κατασκευαστούν δίκτυα υποδομής (ύδρευσης και αποχέτευσης) στις θέσεις που δεν υπάρχουν καθώς και υποδομές για την τοποθέτηση δικτύου φωτισμού.

Την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση των εργασιών εντός χρονοδιαγράμματος εξέφρασε από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Εμμανουήλ Κεμεσίδης, παρουσιάζοντας τις οδούς, στις οποίες θα υπάρξουν παρεμβάσεις και οι οποίες είναι:

• Άνω Σούδα (Σπύρου Λούη, Αλέξη Παναγούλη, Παύλου Μελά, Κομνηνών, Γ. Κοκοτσάκη).

• Κάτω Σούδα (Θάλειας, Ηγ. Γαβριήλ, τμήμα της οδού Ειρήνης και τμήμα της οδού Σουλίου).

• Δασύλλιο (Τμήμα της οδού Πεύκων, τμήμα της οδού Μαργαρίτας, τμήμα της οδού Ι. Κονδυλάκη).

“Πρόκειται για ένα απόλυτα αναγκαίο έργο τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της Σούδας” επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας, Χρήστος Μιχαηλάκης, αναφέροντας ότι η εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης θα λύσει πολλά ζητήματα, που σχετίζονται κυρίως με το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook