Με δύο πέναλτι – τρόπο με τον οποίο είχε ισοφαρίσει νωρίτερα – η Εθνική ομάδα Κ20 ηττήθηκε με 3-1 από το Ουζμπεκιστάν και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στην Τουρκία.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φάνηκε να υποτιμάει τον αντίπαλό του κάτι που τελικά στοίχισε με την ήττα-αποκλεισμό.
Οι Ουζμπέκοι προηγήθηκαν στο 26\’ με βολίδα του Μαχσταλίεβ για να ισοφαρίσει στο 33\’ ο Σταφυλίδης, με πέναλτι που κέρδισε ο Διαμαντάκος από τον Κόζακ.
Στην επανάληψη η Εθνική συνέχισε να έχει την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά σε μια στημένη φάση στο 60\’ δόθηκε πέναλτι για κράτημα του Κουρμπέλη στο Φόμιν. Ο Σεργκέεβ έστειλε στην μία γωνία τη μπάλα και στην άλλη τον Καπίνο πετυχαίνοντας το 1-2.
Σαν να μην έφτανε αυτό στο 81\’ ο νεοεισελθών Ουρινμπόεβ ανατράπηκε από τον Κωνσταντινίδη και το πέναλτι εκτέλεσε αυτή τη φορά εύστοχα ο Ραχμάνοβ για το τελικό 1-3.
Στο 86\’ έμεινε και το Ουζμπεκιστάν με παίκτη λιγότερο, λόγω της 2ης κίτρινης στον Γιουσούποβ.

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Κωνσταντινίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουρμπέλης, Σταφυλίδης, Μπάλλας (58\’ Μπουγαϊδης), Φουρλάνος, Μπουχαλάκης (68\’ Μπακασέτας), Κολοβός, Γιαννιώτας (73\’ Ράνος), Διαμαντάκος.

Ουζμπεκιστάν (Αχμαντιάν Μουσάεφ): Αμάνοβ, Σαμσιτντίνοβ, Ραχμάνοβ, Γιουλντάσοβ, Φόμιν, Μαχσταλίεβ, Κόζακ (81\’ Ουρινμπόεβ), Τουράποβ (89\’ Γιουσούποβ), Σεργκέεβ (85\’ Χακίμοβ), Σαμπιρχοτζάεβ, Ουμπαϊντουλάεβ.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook