«Η κυβέρνηση, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, προετοιμάζει το έδαφος για νέο γύρο επίθεσης στην υγεία, την ασφάλιση, τους μισθούς, τα εργασιακά δικαιώματα» τόνισε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή τις τις συναντήσεις της τρόικας με τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας.

Παράλληλα, ανάφερε πως «με πρόσχημα τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ, ετοιμάζονται νέες περικοπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα», ενώ είπε χαρακτηριστικά πως «η γκιλοτίνα για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ είναι έτοιμη από καιρό».

«Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας για λειτουργία του ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια έχει ως αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στην υγεία», προσέθεσε το ΚΚΕ, ενώ τόνισε πως «ο λαός δεν έχει καμία ευθύνη για τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ, αλλά υπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο».

Εκτοξεύοντας πυρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «μαζί με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου ασκούν άσφαιρη κριτική στην κυβέρνηση και την τρόικα, γιατί κρύβουν από τον λαό την ουσία, ότι τα μέτρα αποτελούν απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών και είναι κατευθύνσεις της ΕΕ».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook